Avertisment: Schimbarile contractelor part-time vor afecta 1 milion de locuri de munca

E.b. | 28.07.2017

Noile prevederi privind contractele part-time vor afecta, in Romania, peste un milion de locuri de munca, iar cheltuielile rezultate nu vor putea fi suportate de catre microintreprinderi.

Pe aceeași temă


 

Declaratia ii apartine lui Ovidiu Nicolescu, presedintele de onoare al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

 

"Prima problema pe care am ridicat-o a fost aceea ca, avand in vedere ca programul de guvernare este foarte ambitios, cu foarte multe masuri de mare impact economic social, fiecare initiativa legislativa, institutionala, economica, sa fie precedata, asa cum spune legea, de elaborarea notei de impact si testului IMM-urilor. Aceasta ne protejeaza sa facem greseli economice si sociale si asigura o amplificare a efectelor economice si pozitive si, in mod special, am cerut sa se faca niste mecanisme pe problemele care sunt la perioada actuala.

 

Spre exemplu, problema salariului minim, pentru ca nimeni nu a prezentat o analiza substantiala, sa ne dam seama daca poate suporta bugetul si in consecinta, problema Legii 62 sindicale, colaborare patronat - sindicat, pentru ca si aici sunt foarte multe probleme legate de influenta asupra resurselor umane si sigur am cerut ca si pe partea fondurilor europene, unde suntem in urma, sa se dea o mana de ajutor actualei ministre, care este foarte buna.

 

Inclusiv contractele part-time, pentru ca vor fi afectate, potrivit analizelor, peste un milion de locuri de munca, or daca la un un milion de locuri de munca se amplifica cheltuieli foarte mari, mai ales ca majoritatea acestora sunt la microintreprindere, exista riscul ca o parte din acestea sa nu poata sa le suporte, iar atunci sa intre in faliment sau sa nu aiba angajari deloc", a spus Nicolescu, la finalul reuniunii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, desfasurat la Palatul Victoria, conform ziare.com.

 

Reprezentantul patronatelor a precizat ca, pe subiectul contractelor part-time, premierul Mihai Tudose a afirmat ca trebuie luata o masura de combatere a muncii la negru, iar la discutii nu a existat nicio propunere in acest sens.

"A ramas sa se studieze, iar noi speram sa fim consultati", a sustine Ovidiu Nicolescu.

 

***********************

 

Guvernul a aprobat, recent, o Ordonanta privind unele masuri pentru asigurarea platii de catre angajator a contributiei pentru pensii si sanatate la nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru toti salariatii, inclusiv pentru persoanele care au incheiate contracte de munca cu timp partial si pentru cei cu plata in acord.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22