Bădălău iese la atac după eșecul lui Dăncilă: Demisia sau alegeri prin congres, altă decizie nu avem

Dora Vulcan | 25.11.2019

Încă un lider al PSD ș-a delimitat de Viorica Dăncilă după eșecul la prezidențialele de duminică unde a fost surclasată de Klaus Iohannis cu peste 30 de procente.

Pe aceeași temă

Niculae Bădălău, fost ministru al Economiei și lider al organizației de la Giurgiu, care a obținut printre cele mai bune rezultate la prezidențialele de duminică, spune că PSD are o problemă cu ”partea umană”, cu ”caracterul oamenilor” și cere o regândire al ”liniilor partidului”.

„Cu toate că PSD a luat foarte multe măsuri bune, este un partid pro european, dar totuși în ultimii ani am avut probleme mari de partea umana, de caracterul oamenilor, de o comunicare defectuoasă și e clar că lucru acesta trebuie reformat. Trebuie o analiză serioasă și trebuie regândite toate liniile partidului”, a spus Niculae Bădălău, într-un interviu acordat Digi 24.

El arată spre cei care au condus campania electorală a candidatei PSD la prezidențiale și spune că ar trebui să își asume acest eșec.

„Cred că partidul are capacitatea de a lua o decizie în interiorul partidului. Trebuie să fim lăsați noi din interior să facem acest lucru. Cei care au condus campania electorală să aibă bărbăția să își asume. Trebuie să avem curajul să decidem. Nu mai putem funcționa așa, și pune de azi pe mâine niște oameni care nu cunosc organizarea și modul de a face politică”, a mai spus Bădălău.

„În politică există un singur act. Demisia, sau alegeri. Congres. Alte soluții nu avem. PSD trebuie să aibă un nou început. Asta e clar”, a mai spus senatorul PSD.

***

Și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a vorbit despre resetarea partidului și un nou început.

după rezultatul ”dezastruos” obținut de Viorica Dăncilă la prezidențialele de duminică.

Marcel Ciolacu, succesorul lui Liviu Dragnea la conducerea Camerei Deputaților, a declanșat luni un atac foarte dur la adresa Vioricăi Dăncilă, după eșecul acesteia la prezidențialele de duminică, unde a fost înfrântă de Klaus Iohannis cu aproape 30 de procente.

El confirmă ceea ce Dăncilă a refuzat să recunoască duminică seară, după încheierea votului și publicarea primelor sondaje de la urne: că PSD a obținut ”cel mai mic număr de voturi din istorie”.

Duminică seară, Dăncilă spunea că a reușit să recâștige încrederea românilor și să readucă PSD rezultatul de la parlamentarele din 2016, făcând o comparație nefirească între două tipuri de alegeri, cu o miză total diferită.

Postarea lui Ciolacu:

Felicitări tuturor românilor din țară și din străinătate care au înțeles cât de important este votul lor. Indiferent de opțiunile exprimate. Sper ca viitorul mandat al lui Klaus Iohannis să aducă mai multe realizări pentru România.

Vreau să îi felicit pe toți colegii mei din organizații, primari, președinți de consilii județene, simpli membri sau simpatizanți care au muncit extrem de mult în aceste luni de campanie. Mulțumiri speciale le adresez și buzoienilor mei care mi-au fost alături întotdeauna!

Rezultatele ne arată, însă, că în turul II al alegerilor prezidențiale PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie. Asta după ce și în turul I am avut, la fel, un număr foarte mic de voturi. Să fim cinstiți: este un rezultat dezastruos care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare.

Și atunci, și acum, s-au făcut doar analize județene, nimic la nivel național. Acum cred că e timpul să vedem unde am greșit cu adevărat la nivel central, să judecăm rațional și apoi să trecem la fapte.

PSD are nevoie de un nou început. Avem alegeri locale în 6 luni. Acolo nu mai avem voie să pierdem!


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22