Bădulescu anunță că depune plângere penală pe numele Sorinei Pintea în scandalul clorului din apă

Laurentiu Gheorghe | 04.02.2019

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, va depune plângere penală împotriva ministrului Sănătății pentru declarațiile publice referitoare la poluarea cu clor a apei din București.

Pe aceeași temă

Bădulescu consideră că este vorba de acțiuni care urmăresc discreditarea primarului general gabriel Pintea de către „binomul Pintea – Dragnea” a mai spus viceprimarul. În replică, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu se teme de anchetă pentru că nu și-a făcut decât datoria, transmite News.ro.

„Înţeleg să-i fac plângere penală ministrului Sănătăţii, care şi-a permis să ducă în spaţiul public o discuţie care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureştiului. E una dintre acţiunile concertate ale binomului Pintea-Dragnea, care prin orice mijloace încearcă să recidiveze prin aceeaşi metodă cu care au făcut şi la Maternitatea Giuleşti”, a declarat Bădulescu.

El a susţinut că este vorba despre o acţiune concertată împotriva Gabrielei Firea.

„Cred că, dacă analizaţi spectacolul oferit şi ceea ce în contradictoriu a spus ministrul Sănătăţii, veţi înţelege că de această dată Direcţia de Sănătate Publică, pentru că nu degeaba i s-a făcut rău acelei femei, ci pentru că se făceau presiuni asupra ei, practic transmite acest mesaj. Este sau nu este o acţiune concertată în ceea ce priveşte tot şi întru toate ce privesc pe Gabriela Firea? Este sau nu este disperarea unui om de a-şi rezolva o anumită problemă?”, a spus Bădulescu, fără a preciza de ce o acuză pe Pintea..

În replică, ministrul Sănătăţii a spus că nu se teme de anchetă şi că şi-a făcut datoria.

„Nu îmi e teamă de niciun fel de anchetă! Ca ministru al Sănătăţii, mi-am făcut datoria”, a declarat Pintea la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că analizele efectuate în laboratoarele DSP pe probe prelevate din apa furnizată în sectoarele 5 şi 6 au fost făcute după ce mulţi bucureşteni au reclamat calitatea apei şi au arătat că nivelul de clor este depăşit, fiind încă în lucru testele pentru metale grele şi alte microorganisme. Pintea a spus că reprezentanţii Apa Nova au cerut recoltarea de probe împreună cu DSP şi analizarea acestora în laboratoriul propriu, ceea ce „nu este conform uzanţelor”.

Sorina Pintea a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a municipiului Bucureşti a primit, miercuri, „o mulţime de sesizări de la cetăţeni care locuiesc în sectoarele 5 şi 6 privitor la calitatea apei potabile”, în sensul că oamenii au reclamat că apa de la robinet avea un miros şi un gust puternic de clor, prezenta un gust de metale grele.

„Inspectorii DSP au prelevat probe pe care le-au analizat constatând o depăşire a nivelului de clor peste limitele legale admise. De asemenea, acest lucru a fost comunicat firmei Apa Nova împreună cu o adresă prin care i se cerea acesteia să posteze pe site că depăşirile de clor sunt peste limitele legale admise şi că se recomandă nefolosirea în acest moment a apei. Lucru care nu s-a întâmplat. Conform uzanţelor, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a informat Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii aseară a convocat specialiştii care au consultat ghidurile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ştiind că, responsabili fiind de sănătatea publică, trebuie să informăm populaţia din sectoarele 5 şi 6 care este rezultatul probelor pe care inspectorii le-au prelevat”, a afirmat Sorina Pintea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22