Banicioiu: Statul va asigura toate cheltuielile pentru ranitii transportati in strainatate

Iulian Popescu | 08.11.2015

Pacienţii care au nevoie de tratament în străinătate vor fi transferaţi indiferent dacă sunt asiguraţi sau nu, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, precizând şi că toate costurile aferente transportului şi tratamentului vor fi suportate de către stat.

Pe aceeași temă

 

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care familia toboşarului trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, discutase cu reprezentanţii unui spital din Lyon, pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, însă a fost informată că tânărul nu ar putea fi transferat pentru că nu este asigurat.

 

"Vor pleca toţi pacienţii, indiferent dacă sunt asiguraţi sau nu", a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Bănicioiu.

 

Ministrul Sănătăţii a precizat şi că toate costurile aferente transportului şi tratamentului pacienţilor transferaţi în clinicile din străinătate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de către autorităţile române, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului.

 

Răniţii în incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din străinătate vor fi transportaţi şi cu un avion al NATO, aeronava putând efectua deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele româneşti, a precizat ministrul Apărării, Mircea Duşă.

 

Sprijinul NATO vine la solicitarea autorităţilor române. "Există un program la nivelul NATO la care şi România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziţie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Dacă cei de la Departamentul de Situaţii de Urgenţă vor să trimită răniţi, se va face mult mai repede", a declarat Duşa, pentru B1Tv.

 

Avionul NATO poate efecta deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele pe care românii le au în dotare.

 

Numărul celor care vor fi transferaţi nu este cunoscut pentru că deplasarea depinde de starea lor de sănătate.

 

"Am pus la dispoziţia Departamentului de Situaţii de Urgenţă mai multe avioane pentru a transporta răniţii spre statele care trebuie să-l primească. Azi două avioane Spartan vor pleca spre Londra şi Budapesta. Am şi avut discuţii cu Spitalul Militar din Budapesta şi medicii de acolo sunt dispuşi să primească cinci răniţi" a mai precizat ministrul Apărării, citat de B1TV.

 

MApN anunţase iniţial că duminică încă două victime din incendiul din Colectiv vor fi transportate în Marea Britanie şi Ungaria cu două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22