Basescu, despre redeschiderea dosarelor sale: Procurorii le utilizeaza în interes politic

Vlad Toma | 27.04.2016

Traian Basescu critica din nou PICCJ deoarece considera ca dosarele sale sunt redeschise pentru a fi utilizate politic impotriva sa. Fostul presedinte a fost audiat astazi la Parchetul Militar in urma unei plangeri depuse de senatorul Ioan Ghise, anunta Digi 24.

Pe aceeași temă

 

"Ori vă reconfirmaţi NUP-urile, ori trimiteţi dosarele în instanţă. Eu nu am nimic de negociat.


Am fost ministru al transporturilor în 5 guverne, timp în care s-au reabilitat peste 2.000 de km de drumuri naţionale şi peste 200 de km de căi ferate. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfăşurare a licitaţiilor.


Am fost Primar General al Capitalei timp de 4 ani şi jumătate, gestionînd bugete de peste 1,2 miliarde dolari anual, cu lucrări mari cum ar fi contorizarea pentru încălzire a scărilor de bloc, modernizarea a 750 de puncte termice, modernizarea a 120 de km linii de tramvai, construcţia liniei 41, asfaltarea a sute de km de străzi şi bulevarde. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfăşurare a licitaţiilor.


Cu toate acestea, la PICCJ am o bibliotecă de dosare penale generate de reclamaţii ale oamenilor turnătorului Voiculescu, dosare care, după ce au primit NUP de la procurorii de caz, au fost redeschise în anul 2015 la cererea fostului Procuror General Niţu. 


Nu contest dreptul PICCJ de a redeschide aceste dosare, dar contest faptul că toate sunt ţinute deschise spre a fi utilizate politic. În opinia mea, procurorii au două soluţii şi anume: ori constată temeinicia soluţiei iniţiale a PICCJ de neîncepere a urmăririi penale, sau mă audiază după care trimit dosarul în instanţă dacă așa vor considera. 


Prin menţinerea acestor dosare fără a lua o decizie, procurorii nu fac decît să aştepte momentul potrivit pentru a le utiliza conform dispoziţiilor şefilor în interesul acestora sau în interes politic, ceea ce este inadmisibil."

 

Traian Băsescu, fostul preşedinte al Romaniei, a declarat aseara, la TVR, că intentiona sa candideze la alegerile locale insa a fost blocat de anuntarea urmăririi sale penale pentru spălare de bani. Basescu vede in acest anunt o intervenţie incorectă a Parchetului general.

 
 

Acum cateva zile, Parchetul General a început urmarirea penala in personam faţa de Traian Basescu, pentru spalare de bani în forma continuata în dosarul unui teren situat in zona Baneasa a Capitalei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22