Batalia Dragnea-Tudose pentru demiterea lui Misa. Culisele unui razboi pentru putere

E.b. | 24.10.2017

Premierul Mihai Tudose este nemultumit de prestatia ministrului Finantelor, Ionut Misa, au declarat pentru HotNews surse din PSD. Tudose este deranjat atat de faptul ca Mișa a anuntat fara sa-l consulte introducerea taxei de solidaritate, suspectindu-l ca a facut jocurile lui Dragnea, cat si din pozitia acestuia fata de buget.

Pe aceeași temă

 

   

Liviu Dragnea ii tine insa spatele lui Ionut Misa, unul dintre oamenii sai de incredere in guvern, si a transmis prin intermendiul Antena3 ca ministrul de finanate nu va fi inlocuit din functie.

îi ţine spatale lui Ionuţ Mişa, unul dintre oamenii săi de încredere din Guvern.

Citeste mai mult: adev.ro/oybsxe
îi ţine spatale lui Ionuţ Mişa, unul dintre oamenii săi de încredere din Guvern.

Citeste mai mult: adev.ro/oybsxe
îi ţine spatale lui Ionuţ Mişa, unul dintre oamenii săi de încredere din Guvern.

Citeste mai mult: adev.ro/oybsx prin intermediul Antena3 ca acesta nu va fi schimbat din functie.

 

Nemultumirile premierului Tudose provin atat din prestatia lui  Ionut Misa, care a anuntat fara sa-l consulte pe premier introducerea taxei de solidaritate, cat si din pozitia acestuia fata de constructia bugetului pe 2018, potrivit HotNews.

 

Luni seara si marti dimineata au aparut informatii in presa potrivit carora Tudose ar vrea sa-l schimbe din functie pe Ionut Misa.

 

Oana Stancu a anuntat insa la pranz in emisiunea sa de la Antena3 ca Liviu Dragnea a transmis on the record ca ministrul Ionut Misa nu va fi schimbat din functie.


Misa a starnit controverse majore inca din prima zi de mandat, cand a anuntat ca guvernul va nationaliza Pilonul 2 de pensii. El a fost contrazis imediat de premier, dar declaratia sa a dus la scaderea rapida a cotatiilor bursiere si a cotatiei leului. 

 

Vâlcov și Dragnea au sărit în sus

 

Tensiune maximă pe construirea Bugetului! Tudose vrea să-l schimbe pe Ionuţ Mișa cu Viorel Ștefan și să-l elimine pe Darius Vâlcov din ecuație, scrie şi comisarul.ro.

 

La sediul din Băneasa, adică la sediul de comandă al lui Vâlcov. Tudose s-a dus la discuții cu propunerea ca fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Grindeanu, senatorul PSD Viorel Ștefan, să preia din nou portofoliul. Vâlcov și Dragnea au sărit în sus. L-ar fi făcut în fel și chip pe Ștefan. Discuția a avut loc înaintea sosirii lui Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor.

 

În momentul în care Mișa a sosit la sediul din Băneasa Tudose s-a ridicat și-a plecat. Surse din anturajul său spun ferm că Tudose își dorește eliminarea lui Vâlcov din ecuația construirii Bugetului pe 2018 însă are dificultăți în a găsi, în acest moment, aliați pentru a forța luarea acestei decizii, arată comisarul.ro, care anticipează  că intrarea în vigoare a Legii Salarizării va fi amânată pentru jumătatea lui 2018 sau începutul lui 2019.


 

Ponta zice că Mişa nu trebuie să nu mai asculte de Dragnea

 

Întrebat dacă crede că ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, ar trebui să demisioneze, Victor Ponta a spus că ar trebui să nu îl mai asculte pe Dragnea.

 

"Am impresia că e o chestie prin care îl sabotează pe Tudose, altfel nu-mi explic declaraţiile astea aberante, sincer. Eu îl ştiu pe Mişa, a lucrat şi în Guvernul meu, la un nivel mai jos, e adevărat, e un tehnician, dar la chestia asta probabil că îl pune Dragnea să anunţe (...), ca să-l facă pe Tudose de râs. E o nebunie, nu ai voie să te joci aşa cu taxe şi impozite (...) Nu e prima eroare de comunicare, nu, e a o suta, cred că din prima zi. (...) Eu încep să cred că e tot un fel de bătălie internă în care pe ministru îl pune de la partid să spună ceva, ca prim-ministrul să dea explicaţii şi aţi văzut că Tudose o tot dă din colţ în colţ", a spus Ponta, conform News.ro.

 

 
Teodorovici spune că Mişa trebuie să demisioneze

 

Întrebat dacă  ministrul Mişa trebuie remaniat, Eugen Teodorovicia (PSD), președintele Comisiei de buget-finanțe din Senat, a răspuns : "Dacă există alții (în PSD) cu aceeași părere, nu știu, nu o spun, e treaba dânșilor. Eu spun clar că da. Este nevoie. Și nu e o chestiune personală neapărat, și chiar dacă este... Este totuși ministru de Finanțe. Este cea mai importantă poziție într-un Guvern. În orice Guvern într-o țară normală ministrul de Finanțe este mâna dreaptă a primului ministru. 


Nu poți să vii să declari o dată ceva, a doua zi să schimbi sau chiar să fii contrazis de primul ministru. Mediul economic, contribuabilii se uită la tine ca ministru de Finanțe. Au nevoie de declarații ferme, au nevoie de încredere la nivelul Guvernului. Până acum nu am văzut decât contrariul", a spus, la Senat, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22