Bădălău îl acuză indirect pe Dragnea: Democratia internă in partid a fost suspendata

Iulia Mincu | 08.01.2018

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a lansat intr-o scrisoare deschisa acuze dure, desi indirecte, la adresa lui Liviu Dragnea. ”Democratia in partid a fost suspendata, iar acest lucru a fost o eroare”. Trebuie puse ”in functiune mecanismele statutare pentru conducerea colectiva a partidului”, spune Badalau in scrisoarea de citeva pagini. Este prima critica la scena deschisa din ultimul an la adresa conducerii PSD.

Pe aceeași temă

 

 

In conferinta de presa de dupa Comitetul executiv, Dragnea a refuzat sa comenteze scrisoarea, publicata de stiripesurse.ro, spunind ca nu a citit-o.

 

Badalau a fost  in tabara lui Dragnea, dar in ultima perioada a trecut de partea lui Tudose.


”Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democratiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumam:


- PSD si-a demis propriul guvern prin motiune de cenzura
- decizii economice majore, precum impozitul pe gospodarie, au fost anuntate si apoi abandonate
- fluiditatea schimbarii in in functiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern sa poata cu adevarat performa
- nu toti cei care au devenit ministri erau cunoscuti in partid sau recunoscuti profesional in domeniile respective pentru a merita un loc in guvern, s.a.

 

De pildă, scrie Bădălău, referitor la calitatea și profesionalismul oamenilor care ajung în diverse funcții de conducere: Pentru fiecare domeniu, PSD putea propune o duzină de oameni cu mare autoritate profesională. Acum însă, lucrurile par a se fi schimbat, iar nivelul resurselor noastre umane nu mai corespunde nevoilor guvernării. Promovarea în instituţiile publice pe criteriul loialităţii faţă de valorile social-democrate trebuie să fie dublat de cel al competenţei şi recunoaşterii profesional. 

Toate aceste erori slabesc increderea cetatenilor in partidul nostru, iar cauza principala este tocmai subrezirea democratiei interne. Credibilitatea si eficienta guvernarii le putem castiga doar prin renasterea democratiei interne, prin dialog onest, transparenta si responsabilitate.

 

Primul pas este sa consideram legitime si opiniile cu care nu suntem de acord, sa abandonam iluzia falselor unanimitati.


Pasul al doilea este punerea in functiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectiva a partidului.

Biroul Permanent National trebuie sa redevina forul de conducere executiva a partidului. Dezbaterea de idei si proiecte va duce la solutii mai bune, care vor putea fi aplicate in mod real. Comitetul Executiv al PSD trebuie sa fie nu doar locul unde se valideaza formal anumite decizii, ci structura in care se dezbat chestiunile cu adevarat importante deopotriva pentru partid, cat si pentru tara, atat timp cat suntem la guvernare”.

 

 

 

 
 
  
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22