Bădălău, preşedintele executiv PSD, spune că va exista o remaniere. Ce va spune Dragnea?

E.b. | 10.10.2017

Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD, a declarat, marți, în urma unei întâlniri la sediul PSD, la care au luat parte Liviu Dragnea, preşedintele PSD, și premierul Mihai Tudose, că urmează să aibă loc o remaniere guvernamentală.

Pe aceeași temă

 


"Domnul premier are un program de guvernare de dus și acolo unde consideră că domnii miniștri nu se mișcă bine, normal că vine cu solicitări de împrospătare a ministerelor cu schimbarea miniștrilor. Este atributul dânsului și respectăm asta. Va exista o remaniere atât timp cât domnul Mihai Tudose spune că avem în anumite zone rămâneri în urmă și asta se datorează miniștrilor. În Comitetul Executiv, dânsul va veni cu motivarea și noi vom lua decizia propunând alte nume", a precizat Bădălău, conform Agerpres.


Întrebat dacă premierul Mihai Tudose a venit la întâlnirea de la sediul PSD "cu mandatul pe masă", Bădălău a spus că acesta este un om înțelept care știe ce înseamnă actul de guvernare.


"Domnul Mihai Tudose este bărbat, este un om matur, înțelept care știe foarte bine ce înseamnă guvernarea unei țări și nu se joacă cu lucrul acesta. (...) Un om hotărât, care cu siguranță va dezvolta România și va face o viață mai bună românilor", a mai spus liderul PSD.

 

Niculae Bădălău, a declaratcă premierul Mihai Tudose e supărat că unele lucruri nu funcționează în Guvern, dar că nu a fost niciun scandal, ci sunt discuții.

"Nu a fost niciun scandal, sunt discuții. (...) Premierul e extrem de supărat și dânsul consideră că unii miniștri au încetinit ritmul", a afirmat Bădălău la sediul PSD, în urma unei întâlniri la care au luat parte președintele social-democraților, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose.

 

Întrebat de ce a fost necesară o discuție a premierului Mihai Tudose cu președintele Klaus Iohannis, înainte de întâlnirea de la sediul PSD, Bădălău a replicat că astfel de întrevederi reprezintă o normalitate.

"Nu, întrebarea asta nu am avut-o, dar dânsul, e normal, pe domeniile sensibile — pe apărare, pe externe—, să aibă discuții cu domnul președinte. Asta e o normalitate. La noi poate că nu e o normalitate. (...) E normal să se întâlnească cu președintele țării și să discute", a precizat el.

El infirmat că ar exista o ruptură între premier și președintele PSD.

 

"Sunt la masă amândoi. Cum să fie ruptură? Discută, chiar amical. (...) Nu relațiile personale contează aici. Contează relațiile profesionale, ceea ce discutăm din punct de vedere politic și administrativ", a adăugat el.

 

Bădălău a mai precizat că unele sondaje nu reflectă realitatea. Președintele executiv al PSD a subliniat că premierul Mihai Tudose nu i-a spus niciodată că ar intenționa să își dea demisia și a menționat că luni a avut o discuție de două ore și jumătate la Guvern cu prim-ministrul


Întrebat dacă premierul i-a solicitat demisia președintelui PSD, Liviu Dragnea, Niculae Bădălău a răspuns: "Nu, exclus. Cum să ceară demisia președintelui partidului?". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22