Bernie Sanders abandonează cursa pentru Casa Albă, lăsându-l pe Joe Biden să se bată cu Donald Trump

Laurentiu Gheorghe | 08.04.2020

Retragerea senatorului Bernie Sanders din cursa pentru Casă Albă îi deschide larg calea fostului vicepreședinte Joe Biden să câștige nominalizarea democraților în confruntarea cu Donald Trump.

Pe aceeași temă

„Campania se încheie, lupta continuă”, a spus miercuri Bernie Sanders, în vârstă de 78 de ani, după ce și-a anunțat abandonul din cursa pentru obținerea nominalizării Partidului Democrat drept contracandidatul lui Donald Trump pentru președinția SUA.

Bernie Sanders a promis să lucreze în continuare cu Joe Biden, „un om foarte respectabil”, însă a evitat să spună foarte clar dacă va cere simpatizanților săi să-l și voteze pe colegul său democrat.

Convenţia democrată la care va fi nominalizat oficial candidatul democrat urmează să aibă loc în Wisconsin, dar evenimentul, programat în iulie, a fost amânat pentru august din cauza pandemiei de coronavirus. În peste alte zece state, alegerile au fost amânate.

Joe Biden, din postura de candidat nominalizat virtual al democraților pentru Casa Albă a promis că-și va alege o femeie ca vicepreședinte pe Donald Trump în alegerile prezidențiale din luna noiembrie, relatează AFP.

„Multe femei au calitățile necesare pentru a deveni președinți în viitor. Voi alege o femeie ca vicepreședinte”, a spus contracandidatul său pentru obținerea nominalizării Partidului Democrat, senatorul din Vermont, Bernie Sanders. „Cel mai probabil voi desemna o femeie ca vicepreședinte”, a mai zis acesta.

„Pentru mine nu e doar o problemă de a numi o femeie, e vorba de a alege o femeie progresistă”, a adăugat Bernie Sanders, neluându-și însă angajamentul ferm de a o face, spre deosebire de Joe Biden, fostul vicepreședinte din timpul mandatului lui Barrack Obama. În mod tradițional, candidații prezidențiali își anunță alegerea de vicepreședinte în timpul verii.

Nicio femeie nu a fost vreodată aleasă președinte a Statelor Unite, și nici vicepreședinte.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22