Bihoreanul: Sebastian Ghita a organizat, la prezidentiale, un call-center de unde oradenii erau sunati sa-l voteze pe Ponta. Operatorii au fost angajati la negru

Fara Autor | 29.12.2014

Pe aceeași temă

La Oradea a funcționat, în campania electorală pentru prezidențiale 2014, un call-center de unde operatori angajați la negru îi sunau pe alegătorii orădeni pentru a-l vota pe candidatul PSD, Victor Ponta, scrie Bihoreanul. Listele cu persoanele sunate și cartelele folosite au fost arse în seara de 16 noiembrie, când s-a anunțat victoria lui Klaus Iohannis. Cel care a coordonat această campanie murdară, și care ar fi omul lui Sebastian Ghiță, a dispărut în seara turului II, imediat după anunțarea rezultatelor de la prezidențiale.

 

Recrutarea operatorilor a început în vară, pe Facebook, dar centrul a funcționat de la 1 septembrie.

 

Tinerii care au lucrat la negru pentru campania lui Ponta au primit câte 200 de euro lunar și bonusuri de 350 de lei pentru fiecare 100 de persoane sunate și care declarau că-l voteaza pe premier.

 

Centru telephonic a funcționat în imobilului unui membru PSD Oradea, Ioan Mintaș, patronal firmei CIAC.

 

Ionuț Crețu, coordonatorul activității din call-center, a dispărut în seara de 16 noiembrie: "După primele rezultate difuzate la TV a luat telefoanele de la fete, iar cartelele le-a aruncat pe foc, la fel şi listele cu numerele miilor de orădeni cuprinşi în baza de date a PSD-ului", povestește, pentru Bihoreanul, Chyntia Șandor.

 

Potrivit unei declarații făcute sub protecția anonimatului de către un membru PSD Oradea, coordonatorul centrului, ploieșteanul Ionuț Crețu, este omul lui Sebastian Ghiță. 

 

Citiți întregul material  în Bihoreanul

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22