Bilantul incendiului din Colectiv urca la 54 de morti. 15 persoane raman in stare critica

Iulian Popescu | 11.11.2015

Bilanțul victimelor din club ''Colectiv'' a ajuns joi la 54. Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, a decedat miercuri, la puțin timp după ce avionul SMURD care-l transporta a ajuns în Franța. Alti doi pacienti si-au pierdut viata astazi, la spitalul Floreasca. Inca unul a murit la spitalul Bagdasar-Arseni.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Bilantul incendiului din clubul Colectiv a urcat in aceasta seara la 54. Inca o persoana internata la spitalul Bagdasar-Arseni a murit, transmite Digi 24. Alti doi pacienti in stare critica se afla internati la Bagdasar. Un total de 67 de persoane sunt internate in spitalele bucurestene, ca urmare a incendiului din Colectiv. 15 dintre acestia sunt in stare critica si foarte grava.

 

Doua persoane internate in stare critica la spitalul Floreasca au decedat in cursul noptii. Cei doi pacienti aveau arsuri pe 60% din suprafata corpului, fiind insa si intoxicate cu monoxid de carbon si acid cianhidric, cele doua substante toxice care au fost descoperite in doze letale in sangele celor decedati, transmite Hotnews.

 

Alex Pascu este al patrulea din cei cinci membri ai formației care moare din cauza incendiului produs la concertul lor de pe 30 octombrie.

 

Ministerul Sănătății a informat miercuri că în spitalele bucureștene sunt internate 72 de persoane rănite în incendiul de la club Colectiv, dintre acestea 18 fiind în stare critică și gravă.

 

La Spitalul de Arși sunt internați 14 răniți, la Spitalul 'Bagdasar Arseni' — 13, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' — 6, la Spitalul 'Sf. Ioan' — 5, la Spitalul Elias — 6 răniți, la Spitalul Militar Central — 7, la Spitalul 'Sf. Pantelimon' — 2 pacienți, la Spitalul de Urgență din București — 6, la Spitalul Universitar — 8, la Spitalul 'Dimitrie Gerota' — 2, la Spitalul 'Agrippa Ionescu' — 2, iar la Spitalul 'C. C. Iliescu' — unul.

 

Până acum, 35 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate:

Austria — 2 persoane în stare stabilă,

Belgia — 8 persoane în stare stabilă (toți sunt programați în această săptămână la intervenții chirurgicale),

Olanda — 8 persoane dintre care două au decedat, iar șase se află în stare stabilă,

Germania — 4 persoane (două au plecat pe cont propriu, iar alte două au fost transferate în cursul zile de ieri),

Marea Britanie — 9 persoane, dintre care trei au murit și alte 6 persoane sunt în stare stabilă,

Norvegia — o persoană stabilă,

Israel — 3 persoane, dintre care una a murit, o alta se află în stare stabilă și o a treia în stare instabilă transferată în ATI.

 

Doi pacienți în stare gravă de la Spitalul de Arși par a se "îndrepta spre bine"

 

Medicul Adrian Stănculea de la Spitalul de Arși a declarat miercuri că doi dintre pacienții răniți în club Colectiv care se aflau în stare gravă internați în unitatea medicală "par a se îndrepta spre bine", ei putând fi transferați săptămâna viitoare pe Secția de arși în cazul în care evoluția lor este una bună.

 

"Au mai rămas 14 în spital. Pacienta de care vă ziceam ieri a fost preluată chiar în cursul după-amiezii și dusă în Germania. Trei pacienți — pe terapie intensivă, 11 în restul spitalului.

Cei 11 sunt chiar bine, vorbim, mai glumim cu ei, unii sunt chiar foarte veseli, mai povestesc din accident, vor să vorbească, mănâncă, se deplasează, au început recuperarea aproape toți.

Cei din terapie intensivă, cei doi foști în stare gravă, par a se îndrepta spre bine. Sperăm să nu avem surprize, dar probabil că săptămâna viitoare, dacă toate lucrurile merg bine, o să îi transferăm și pe ei pe Secția de arsuri. Mai este o singură pacientă care încă este dependentă de ventilație mecanică", a spus medicul.

 

El a precizat că familia pacientei intubate a refuzat transferul în străinătate. "Pentru cea dependentă de ventilație, familia a refuzat transferul, iar ceilalți doi nu. Au înțeles toți că vor avea o evoluție favorabilă", a spus șeful Secției de anestezie.

 

CITIȚI ȘIAlianta Medicilor: Romania nu are conditiile necesare pentru tratarea pacientilor arsi

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22