Bilantul victimelor incendiului din Colectiv urca la 62 de morti. Inca o tanara a murit

Tudor Despina | 15.12.2015

Incendiul din clubul Colectiv continua sa faca victime, la o luna si jumatate distanta. Bilantul persoanelor decedate a ajuns la 62, dupa ce unul dintre ranitii internati la Spitalul de Arsi a murit.

Pe aceeași temă

 

E vorba despre o tanara care era internata la unitatea medicala de arsi, ea fiind adusa inca de la inceput in stare grava, avand arsuri severe pe 60% din suprafata corpului si la nivelul cailor respiratorii, potrivit Digi 24.

 

Alti 18 pacienti raman internati in spitalele din Romania, trei fiind in stare critica – doi la Floreasca si unul la Institutul C.C. Iliescu. In afara granitelor mai sunt internati alte 21 de victime ale incendiului care a avut loc in 30 Octombrie in clubul Colectiv din Capitala. O alta persoana a murit, luni, fiind vorba despre o femeie internata intr-un spital din Germania.

 

E vorba despre o tanara de 36 de ani, rănită în incendiul care a avut loc în clubul Colectiv; ea a pierdut lupta pentru viata, duminica noaptea, intr-un spital din Germania. Pacienta a fost transferata acum o luna de la Spitalul Clinic Bagdasar-Arseni.

 

Ministerul Sanatatii a anuntat acum cateva zile ca toti pacientii raniti in incendiul din clubul Colectiv vor fi transferati la spitale din strainatate. Decizia Ministerului vine in contextul informaţiilor legate de faptul că unii dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Arşi din Bucureşti ar fi murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

 

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a declarat in urma acestor informatii ca intr-adevar infecţiile din spitale au provocat moartea unora dintre victimele incendiului din clubul Colectiv. Ministrul a precizat insa ca, desi situatia era cunoscuta, e greu de controlat. 

 

"Absolut intotdeauna, in astfel de situatii, infectiile din spitale sunt cauze inclusiv pentru deces. Stim acest lucru. Nu e o noutate. Nu avem de ce sa o ascundem si nu avem de ce sa o minimizam. Dar nu e singura cauza. Acesti pacienti aveau nu numai o leziune externa vizibila, ei aveau leziuni pulmonare foarte severe. Ei sunt pacientii care, din pacate, s-au prapadit. Acesti pacienti au o imunitate extrem de afectata. Asupra acestor pacienti se fac manopere repetate, invazive", a argumentat ministrul Sanatatii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22