Birchall explică absența de la validarea Adinei Florea la SS: șefa CSM nu a ținut cont de agenda ei

Dora Vulcan | 20.06.2019

Ministrul Justiției, Ana Birchall, îi reproşează preşedintelui CSM, Lia Savonea, că a programat şedinţa fără să țină cont de agenda guvernamentală și, implicit, de programul ministrului.

Pe aceeași temă

"Am fost în imposibilitatea fizică de a mă prezenta", a declarat Birchall la Antena 3, motivând că pregătirea şedinţei de guvern de joi, când era programată la CSM și validarea Adinei Florea la șefia secției speciale, i-a ocupat toată ziua.

Ministrul a oferit şi o adresă pe care i-a trimis-o preşedintelui CSM în care o anunța de faptul că agenda guvernamentală o pune în imposibilitatea de a se prezenta la ședința CSM.

În adresa cu pricina, Birchall o anunță pe șefa CSM, Lia Savonea, că nu poate participa la ședința de joi și îi reproșează că a programat ședința fără să țină cont de activitățile guvernamentale programate.

”Deși am discutat și m-ați asigurat că ședințele de Plen vor fi convovate după o consultare prealabilă și vor fi stabilite într-o zi în care să nu am fixate activități guvernamentale, constat cu mâhnire că acest lucru nu a fost pus în practică”, scrie Birchall în adresa remisă joi șefei CSM.

Şedinţa plenului CSM era programată pentru joi, însă a fost amânată pentru luni, din lipsă de cvorum.

Ministrul Justiţiei Ana Birchall a lipsit de la şedinţă. Alți mari absenți au fost: procurorul general Bogdan Licu, președintele Curții Supreme, Cristina Tarcea, vicepreședintele CSM Nicolae Solomon, judecătorul Bogdan Mateescu şi procurorul Tatiana Toader.

Adina Florea a susținut marți interviul la CSM pentru șefia secției speciale de anchetare a magistraților, ea obținând cel mai mare punctaj, urmată de Sorin Iasinovschi.

Șefia secției a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a fost numit de PSD judecător la Curtea Constituțională.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22