Birchall, interimara de la Justitie, i-a dezinformat pe oficialii de la Bruxelles despre OUG 13

Dora Vulcan | 09.02.2017

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, care a preluat interimar Ministerul Justiției, s-a întâlnit, recent, la Bruxelles cu o serie de oficiali europeni cărora le-a transmis că nu au primit informații corecte privind Ordonanța 13. Birchall asigură interimatul la Justiție, după demisia lui Florin Iordache, în urma scandalului ordonanței de modificare a codurilor penale care, de zece zile, scoate sute de mii de oameni în stradă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

În 7 februarie, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a vorbit, la Bruxelles, în cadrul întâlnirilor cu înalţi oficiali europeni în marja reuniunii Consiliului Afaceri Generale (CAG), despre disponibilitatea de a sprijini demersurile Ministerului Justiţiei în relaţionarea cu forurile europene şi despre „deschiderea Bucureştiului pentru identificarea celor mai adecvate soluţii la problemele ridicate în legătură cu recentele acte normative din domeniul justiţiei”, scrie România liberă. 

 

 

„S-a recunoscut că nu au ajuns informații tocmai corecte la Bruxelles, s-a recunoscut că trebuie făcute modificările impuse de CCR. S-a convenit că ceea ce se întâmplă în România să nu fie politizat, toată lumea să se așeze la aceeași masă și ne exprimăm speranță că nu vom mai trece prin același proces prin care MCV-ul a fost legat de Schengen. Cei din comisie au spus că toate deciziile CCR să fie transpuse în legislația românească, condițiile din penitenciare trebuie îmbunătățite, s-au oferit chiar să găsească soluții financiare”, a explicat Birchall la Antena 3. 

 

articolul integral din România libera, AICI

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22