Bogdan Aurescu: Formarea noului guvern de la Chisinau, bazat pe o majoritate proeuropeana, permite accelerarea proiectelor bilaterale

Fara Autor | 20.08.2015

Pe aceeași temă

Formarea unui nou guvern la Chișinău, pe baza unei majorități proeuropene, permite accelerarea proiectelor bilaterale, în special a celor cu improtante pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, joi, la o întâlnire cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Șalaru.

 

"Bogdan Aurescu a salutat faptul că prima vizită a noului ministru al Apărării al Republicii Moldova are loc la București. Șeful diplomației române a arătat că formarea noului Guvern de la Chișinău, bazat pe o majoritate pro-europeană, deschide perspectiva accelerării proiectelor bilaterale, îndeosebi a celor cu relevanță strategică pentru conectarea Republicii Moldova la spațiul european. Este necesară, în acest sens, intensificarea dialogului la toate nivelurile pentru asigurarea pe mai departe a ritmicității și consistenței în derularea agendei concrete de cooperare în plan bilateral. De asemenea, ministrul român de Externe a subliniat importanța continuării procesului de reformă și a aplicării Acordului de Asociere și de Liber Schimb", se arată într-un comunicat al MAE.

 

Aurescu a evidențiat sprijinul permanent acordat de România pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum și pentru procesul mai larg de modernizare a statului, inclusiv în domeniul Apărării.

 

"Efortul autorităților de la Chișinău de a reforma sectorul de securitate beneficiază, din acest an, de asistența oferită de partenerii euro-atlantici, în cadrul Inițiativei NATO privind consolidarea capacităților de apărare, obiectiv susținut activ pe plan diplomatic de țara noastră încă înaintea Summitului NATO din Marea Britanie și la care România va contribui într-o primă etapă cu un expert", amintește MAE.

 

Ministrul Aurescu a dat asigurări, în context, cu privire la sprijinul activ al României pentru dezvoltarea dialogului și cooperării Republicii Moldova cu NATO, inclusiv în ceea ce privește perspectivele deschiderii unui Birou NATO de Legătură la Chișinău. De asemenea, el a evidențiat sprijinul financiar semnificativ acordat de țara noastră, în calitate de națiune-lider, Fondului Voluntar NATO pentru distrugerea pesticidelor în R. Moldova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22