Bogdan Aurescu vrea o cooperare mai stransa cu SUA

T.d. | 11.05.2015

Pe aceeași temă

Ministrul de Externe s-a pronuntat pentru intensificarea cooperarii dintre Romania si Statele Unite ale Americii, in mai multe domenii.

Bogdan Aurescu s-a intalnit luni cu adjunctul secretarului american al comertului, Bruce Andrews, ocazie cu care a fost discutata o intensificare a cooperarii intre cele doua state. Au fost avute in vedere dimensiunile economica si comerciala, dar si securitatea cibernetica, educatia, inovarea, cercetarea stiintifica, potrivit unui comunicat al MAE, citat de Agerpres.

Ministrul Bogdan Aurescu (…) a subliniat interesul Romaniei pentru extinderea cooperarii in toate domeniile reflectate in cadrul Declaratiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI”, se arata in comunicat.

De cealalta parte, “Bruce Andrews a multumi Romaniei pentru relatia substantiala de Parteneriat Strategic cu SUA si pentru sprijinul ferm in consolidarea relatiilor transatlantice”.

Oficialul american a subliniat interesul Washingtonului pentru intensificarea cooperarii bilaterale pe dimensiunea economica, precum si in domeniul securitatii cibernetice.

Vizita oficialului american la Bucuresti are loc inclusiv in contextul aniversarii in 2015 a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice bilaterale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22