Băsescu face scenarii: Tăriceanu poate prelua şefia PNL, Dragnea nu va fi premier

E.b. | 15.12.2016

Traian Băsescu a ţinut să infirme zvonurile privind o eventuală preluare a şefiei PNL, dar a susţinut, la RTV, că PNL ar putea fi condus de Călin Popescu Tăriceanu. "Nu am obiectivul acesta, să devin preşedinte PNL. Categoric nu! Tăriceanu poate fi preşedinte la PNL. El are o cotă mare de încredere. Niciun lider de acolo nu e la nivelul lui de încredere".

Pe aceeași temă

 
 
 

Băsescu, despre consultările de la Cotreoceni dintre Iohannis şi partide: "Valoarea acestor tatonări e scăzută, când partidul cu cele mai multe voturi nu participă. Eu am trăit experienţele astea şi întotdeauna am avut un sentiment de revoltă, invitam partidele la consultări şi singura lor bărbăţie era să arate că sunt neciopliţi, "nu venim, nu discutăm". Preşedintele are voturi cât toate partidele la aceste alegeri", 

 

Tot la RTV, Băsescu a spus că preşedintele Klaus Iohannis şi-a atins scopul. "Eu dacă aş fi în locul dânsului aş judeca aşa, e un partid care a luat cel mai mult, PSD, deci vor vrea să guverneze...care este opţiunea celorlalte partide?

 

Eu am spus doar că sunt cel mai bun premier, dar azi s-au discutat opţiuni de alianţe. Suntem incompatibili cu PSD, eu nu pot vedea o variantă cu un guvern de factura PSD, în care România nu îşi mai păstrează şansele să intre în zona euro. Ce se întâmplă în ultima perioadă a guvernării PSD, în ultimele luni, creşteri de salarii nu spun că nu erau necesare, dar trebuie să te uiţi şi dacă te mai menţii în parametrii de intrare în zona euro. România a ratificat tratatul fiscal, îi dă voie nu la deficit de 3%, ci la deficit de 1% şi cu perspectiva de a trece pe bugete pozitive. Toţi am constatat că acea teribilă criză a datoriilor se datorează nivelului ridicat de îndatorare a statelor vechi. 

 

Niciun cuvânt spus de preşedinte în declaraţia de presă nu e întâmplător, pot fi lucruri întâmplătoare la răspunsurile la întrebări, dar la declaraţie vine foarte bine pregătit să dea mesajul", a spus Traian Băsescu la RTV.

 

 .

"Aici s-au întâlnit doi, unul care e preşedinte şi altul care e preşedinte de partid, dar e şmecher tare şi n-a spus că se va autodesemna, a pus-o pe dna Firea, pe altul să spună "Dragnea premier". Şi dacă Iohannis vrea, nu poate să-l numească, încalcă legea. În art 115, în alin 1 dă nişte incompatibilităţi, iar în alin 2 zice "alte incompatibilităţi se vor stabili prin lege" şi le-a stabilit legea. 

Aş privi către o altă soluţie, PNL e într-o criză atât de mare, nu exclud posibilitatea ca PNL să aibă negocieri cu ALDE şi să-l aducă pe Tăriceanu preşedinte la PNL după o fuziune. Nu exclud această posibilitate, Tăriceanu are la încredere circa 40%. Nu mă mai văd în funcţia de ministru, dar într-o alianţă asta e, eu nu am nicio formaţiune politică cu care să spun că am avut o relaţie amicală în afară de PDL", a declarat fostul preşedinte, afirma Băsescu la RTV.


 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22