Băsescu: Parchetul general mi-a blocat candidatura la alegerile locale. Voi face plângere

Vlad Toma | 27.04.2016

Traian Băsescu, fostul preşedinte al Romaniei, a declarat aseara, la TVR, că intentiona sa candideze la alegerile locale insa a fost blocat de anuntarea urmăririi sale penale pentru spălare de bani. Basescu vede in acest anunt o intervenţie incorectă a Parchetului general.

Pe aceeași temă

 

"Nu m-am răzgândit eu, m-au răzgândit alţii... De altfel, tot jocul pe care l-a făcut Parchetul după ce mi-am terminat mandatul intră la categoria jocuri murdare - adică implicarea unei instituţii de talia Parchetului general în jocuri politice", a spus fostul presedinte, la TVR.

 

Băsescu a spus că va face plângere impotriva lui Bogdan Licu, procuror general interimar, care ar urmări să fie reinvestit la conducerea Parchetului.

 

"Am fost în 5 guverne ministrul Transporturilor, am fost 4 ani şi jumătate primar general al Capitalei şi nu a existat o singură plângere pe un singur contract. În schimb, m-am pricopsit cu tot soiul de dosare de la oamenii lui Voiculescu. (...) Totul are o limită. Iar ce fac aceşti procurori cu un fost preşedinte nu-l afectează atât pe fostul preşedinte, dar imaginea ţării este jalnică. Şi nu cred că abuzul în serviciu nu li se aplică şi lor", a spus Basescu.

 

"Si ei pot fi acuzaţi de corupţie.  Spre exemplu, Licu acum urmăreşte un post - urmăreşte să fie reinvestit în conducerea Parchetului (...) Categoric îi voi face, pentru că procurorul de caz nu lucrează de capul lui".

 

Acum cateva zile, Parchetul General a început urmarirea penala in personam faţa de Traian Basescu, pentru spalare de bani în forma continuata în dosarul unui teren situat in zona Baneasa a Capitalei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22