Bucurestenii pregatesc noi proteste de strada pentru urmatoarele zile. Miscari in tara

Tudor Despina | 04.11.2015

Bucurestenii pregatesc noi proteste in zilele care urmeaza, dupa ce 25.000 de oameni au iesit in strada, marti seara, pentru a cere demisia principalilor decidenti politici. Guvernul Ponta a demisionat, astazi, ca replica la miscarile de strada.

Pe aceeași temă

 

Mai multe proteste de strada sunt organizate pe Facebook pentru zilele de miercuri si joi. Un anunt privind noi manifestatii incepand cu ora 18.00, astazi, a fost postat pe pagina de Fb “Demisia Piedone, subordonatilor lui si tuturor celor raspunzatori”.

 

Potrivit ZF, initiatorii miscarii propun sa mearga la Palatul Cotroceni pentru a cere presedintelui “un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici”.

 

Si maine este organizat un nou protest in strada. Sub titlul “Protest Colectiv. Impreuna inlaturam coruptia”, oamenii sunt asteptati joi, 5 Noiembrie, la Universitate, incepand cu ora 19.00.

 

“E timpul ca noi, tineretul, sa iesim in strada pentru a schimba ceva. E timpul sa ne trezim la realitate! Nu trebuie sa mai induram abuzurile de putere, trebuie sa le aratam ca nu suntem de acord cu ce se intampla! Am stat prea mult timp cu mainile in san si am asteptat ca altcineva sa actioneze in locul nostru.

 

Haideti in numar cat mai mare joi, 5 noiembrie 2015, la protest pentru a cere demisia/demiterea ministrului de interne, Gabriel Oprea, a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, si demararea unei anchete nemasluite si impartiale in scopul aflarii si tragerii la raspundere a responsabililor.

 

Telul nostru este evitarea altor evenimente in genul acelora din Colectiv, Apuseni si asa mai departe. Impreuna vom incerca sa inlaturam coruptia pentru o Romanie mai buna! Peste 20 de mii de oameni au iesit deja marti, 3 noiembrie, haideti sa ne alaturam lor! Invitati cat mai multa lume!!”, este mesajul postat pe pagina evenimentului.

 

Asadar, organizarea oamenilor pe retelele de socializare arata ca sunt pregatite noi proteste in zilele urmatoare. Mari seara, in jur de 25.000 de oameni au manifestat in Bucuresti – la Universitate, la Guvern si la Ministerul de Interne – si au cerut demisia principalilor factori politici de decizie. Astazi, Victor Ponta a anuntat ca si-a depus mandatul de premier, prin urmare Cabinetul pe care l-a condus a cazut.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22