București, locul 5 în topul mondial al orașelor cu cel mai aglomerat trafic

Iulian Popescu | 25.01.2016

Capitala României ocupă locul cinci în topul mondial al orașelor în care se pierde cel mai mult timp în trafic, în intervalele de vârf, potrivit unui studiu recent referitor la aglomerația din marile orașe.

Pe aceeași temă

 

În Bucureşti, pentru un drum de jumătate de oră parcurs zilnic, şoferii strâng într-un an peste 100 de ore de întârziere, scrie Știri TVR.

 

Primele patru locuri ale clasamentului sunt ocupate de mari metropole, cu populație incomparabil mai mare decât a Bucureștiului: Istanbul (peste 14 milioane de locuitori) şi Mexico City (aproximativ 21 de milioane de locuitori), fiecare cu 110 ore de întarziere în trafic adunate într-un an, Moscova (11,5 milioane locuitori), cu 109 ore şi Sankt Petersburg (5,2 milioane locuitori), cu 104 ore, potrivit unui studiu realizat de TomTom, unul dintre liderii mondiali în monitorizarea circulaţiei şi hărţi.

Bucureștiul are aproape două milioane de locuitori, potrivit INS.

 

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în anul 2014, în România exista o maşină la fiecare doi locuitori.

 

Proiect legislativ pentru ridicarea permisului în cazul unor comportamente agresive în trafic

 

Aglomerația este unul dintre motivele pentru care Bucureștiul a ajuns să fie recunoscut pentru agresivitatea din trafic.

 

40 de parlamentari de la toate partidele au elaborat un proiect de Cod Rutier prin care propun sancțiuni în cazul unor comportamente definite ca șofat agresiv.

 

Şoferii vor fi pedepsiţi pentru circulaţia cu autovehiculul pe trotuar, în lungul acestuia; pentru oprirea neregulamentară a vehiculului pe prima bandă blocând deplasarea vechiculelor aflate în spate, care au dreptul de a vira la dreapta la culoarea roşie a luminii semaforului; deplasarea succesivă, neregulamentară, de pe o bandă de circulaţie pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens și multe altele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22