Bulgaria vrea ridicarea MCV-ului. SUA trag un semnal de alarma

T.d. | 12.12.2014

Pe aceeași temă

Bulgaria propune “sprijin reciproc” Romaniei, in incercarea de a ridica Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), impus celor doua tari de Bruxelles, dupa aderarea la spatiul comunitar, potrivit Ziare.com.

Intr-o intalnire cu ambasadorul roman in Bulgaria, Anton Pacuretu, ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov a facut apel la "sprijinul reciproc" intre Sofia si Bucuresti, ceea ce ar face mai usor accesul ambelor tari in zona Schengen.

CITESTE SI: Bulgaria vrea anularea Mecanismului de Cooperare si Verificare

Comentariile sefului diplomatiei bulgare vin dupa ce vicepremierul bulgar, Meglena Kuneva, a avertizat ca Romania ar putea fi decuplata de Bulgaria in ceea ce priveste rapoartele MCV si ar putea adera la zona Schengen mai devreme.

In acelasi timp, Bruce Berton, adjunctul sefului misiunii americane in Bulgaria, a avertizat ca Bulgaria este intr-atat de afectata de coruptie incat s-a ajuns la un nivel de criza, ce afecteaza toti cetatenii tarii. "Din nefericire, ma tem ca in Bulgaria coruptia a ajuns la un nivel critic ce are un impact negativ asupra vietii fiecarui cetatean", a spus Berton.

Romania si Bulgaria asteapta de mai multi ani aderarea la spatiul Schengen, aceasta fiind una dintre prioritatile autoritatilor celor doua state, de la intrarea in UE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22