Bulgarii sunt mai toleranti cu homosexualii decat romanii. Date colectate din 49 de tari

E.b. | 21.05.2017

Romania ocupa locul al 35-lea intr-un clasament ce vizeaza respectarea drepturilor persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si trasngender) in 49 de tari din Europa, potrivit unui raport oficial intocmit de asociatia ILGA-Europe.

Pe aceeași temă

 

  

ILGA-Europe este o asociatie care militeaza pentru egalitate si respectarea drepturilor persoanelor LGBT la nivel european

 

Primul loc in acest clasament este ocupat de Malta, informeaza indy100.com.

 

Raportul, care a monitorizat respectarea drepturilor persoanelor LGBT pana la data de 31 decembrie 2016, a inclus date colectate dintr-un total de 49 de tari din Europa.

 

Pe primul loc se afla Malta, cu un scor de 88 de puncte (din 100). Locul al doilea este ocupat de Norvegia, cu 78 de puncte, iar podiumul este completat de Marea Britanie, care a acumulat 76 de puncte.

 

Romania ocupa locul al 35-lea in clasamentul din 2016, cu un total de 21 de puncte, fiind devansata de Bulgaria (23 de puncte) si urmata de Ucraina (19 puncte).

 

Ultimele locuri in clasament sunt ocupate de Armenia (7 puncte), Rusia (6 puncte) si Azerbaidjan (5 puncte).

 
In sectiunea dedicata Romaniei din acest raport oficial, asociatia ILGA-Europe a adresat tarii noastre o serie de recomandari, in scopul imbunatatirii situatiei legislative si sociale a comunitatii LGBT:

 

- Adoptarea unor masuri legislative pentru a recunoaste si a proteja cuplurile de acelasi sex, prin intermediul legalizarii uniunilor civile si a parteneriatelor inregistrate;

 

- Actualizarea cadrului legislativ existent pentru ca acesta sa asigure o recunoastere a diversitatii de gen, pentru a garanta ca acest proces se bazeaza pe autodeterminare si nu este afectat de cerinte abuzive - precum sterilizare, diagnosticare medicala GID (Gender Identity Disorder) si interventii chirurgicale.


ILGA-Europe este o asociatie care militeaza pentru egalitate si respectarea drepturilor persoanelor LGBT la nivel european, de tip "umbrela", care grupeaza 480 de organizatii din 45 de tari din Europa.

 

ILGA-Europe, cu sediul la Bruxelles, sustine drepturile comunitatii LGBT la nivelul mai multor organisme europene centrale, precum Uniunea Europeana, Consiliul Europei si Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22