Buzatu candidează împotriva lui Dâncu, alegerea CEx al PSD, pentru șefia Consiliului Național

Laurentiu Gheorghe | 04.08.2020

Dumitru Buzatu, baronul de Vaslui, și-a anunțat candidatura pentru a treia funcție din PSD, de președinte al Consiliului Național, împotriva nominalizării lui Vasile Dâncu de către CEx al partidului.

Pe aceeași temă

Reactivarea în PSD a lui Vasile Dâncu, cunoscut ca liderul așa-zisului „Grup de la Cluj”, mai ales pe o funcție atât de înaltă în partid, nemulțumește pe mulți din vechea gardă, încă fideli lui Liviu Dragnea, în prezent deținut în Penitenciarul Rahova.

Săptămâna trecută, Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a desemnat pe Vasile Dâncu preşedinte interimar al Consiliului Naţional, la propunerea lui Marcel Ciolacu.

Actualul președinte, Marcel Ciolacu, încearcă să-și alcătuiască o majoritate în partid, prin care să-i contracareze pe baronii din Moldova, strâns uniți în jurului lui D. Buzatu, Viorel Arsene și Oprișan. Ciolacu care e susținut de Paul Stănescu în principal și de cuplul Pandele-Firea încearcă să atragă de partea lui organizațiile din Banat și Ardeal.

"Am decis să candidez la preşedinţia Consiliului Naţional pentru că PSD traversează o perioadă extrem de complicată din punct de vedere al structurilor de conducere şi eu cred că sfârşitul acestei perioade trebuie să fie marcat de acceptarea cadrului democratic de alegere a acelora care candidează la diverse funcţii în PSD, inclusiv a acelora care candidează la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional” a declarat, pentru Agerpres, Dumitru Buzatu.

Buzatu n-a ratat însă ocazia de a critica conducerea actuală a PSD, care nu reușește să ridice partidul în sondaje: „Nu sunt idei prea fericite cele care bântuie astăzi în Comitetul Executiv al PSD, repede - repede înainte, să cooptăm fel de fel de persoane al căror trecut a fost marcat de anumite evenimente în care s-a evidenţiat o atitudine împotriva PSD. Pe măsură ce lucrurile acestea se vor concretiza, evident şi eu voi putea da informaţii în legătură cu programul pe care eu l-aş propune din postura de candidat pentru viitoarea evoluţie a PSD”, a afirmat Buzatu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22