Buzatu, preşedintele PSD Vaslui: Probabil că se va ajunge din nou la demiterea premierului

E.b. | 11.01.2018

Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, pe care Antena3 îl cataloghează drept un apropiat a lui Liviu Dragnea, liderul PSD, spune că probabil se va ajunge din nou la demiterea premierului.

Pe aceeași temă

 

 

Lideri locali ai PSD vorbesc despre ruptură, cei de la ALDE spun că nu se bagă între Trabant şi Mercedes  Mai mulţi lideri locali ai PSD au recunoscut existenţa unei rupturi în partid, conform Mediafax. Ei spun că Liviu Dragnea şi Mihai Tudose trebuie să aibă o abordare constructivă. 
 

Cea mai tranşantă declaraţie este a lui Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui.

 

El consideră că dacă nici preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi nici premierul Mihai Tudose nu vor avea o abordare constructivă, probabil se va ajunge din nou la demiterea premierului, iar aplicarea programului de guvernare va avea de suferit

Dumitru Buzatu a declarat că speră ca lumea să se reaşeze la discuţii, să încerce să guverneze în mod efectiv şi să se renunţe la conflictele care apar cu o anumită frecvenţă.

 

În momentul de faţă a apărut o ruptură, pe care, în loc să o acopere, cei care sunt implicaţi încearcă să o facă mai mare. Considerentele pragmatice ale guvernării sper să predomine, iar lumea să se reaşeze la discuţii, să încerce să guverneze în mod efectiv, să renunţe la conflictele care apar cu o anumită frecvenţă. Dacă nici preşedintele Liviu Dragnea nici premierul Mihai Tudose nu vor aborda în mod constructiv acceastă chestiune, probabil se va ajunge din nou la demiterea primului-ministru, iar efectele le vom vedea. Aplicarea programului de guvernare va avea de suferit pentru că se va consuma o perioadă de timp în care am putea face altceva. Sper ca lucrurile să aibă un sfârşit fericit, deşi nimic nu mă îndreptăţeşte la asemenea speranţe”, a spus Buzatu, conform Mediafax.

 

Potrivit acestuia, ministrul de Interne Carmen Dan riscă să cadă victima înfruntării de forţe dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose.

 

Am avut altă impresie la numirea actualului Guvern, am crezut că vor avea disponibilitate maximă pentru discuţii şi pentru aplanarea conflictelor, dar văd că lucrurile nu stau aşa. Eu cred că toate lucrurile se pot rezolva prin discuţii, mai ales că motivul aparent al disputei, restructurarea guvernamentală, nu este o chestiune respinsă ab initio, cred că trebuie discutată şi cu alţi factori de decizie şi cu partenerii din ALDE”, a mai spus liderul PSD Vaslui.
 

Premierul Mihai Tudose a acuzat- de minciună  pe Carmen Dan, ministrul de interne. 

 

De ce sunt supărat pe doamna ministru: Am întrebat-o dacă e adevărat că acel om refuză (Cătălin Ioniță, propus ca șef al Poliției - n.r.). Mi-a spus că nu este adevărat. L-am sunat pe domnul chestor. Discuția a fost următoarea: "Bună ziua, sunt premierul, doriți această funcție?" "Domnul prim-ministru, m-am prezentat la doamna ministru cu un raport, prin care refuz această funcție", a spus Tudose la Antena3.

 

"Eu nu mai am ce să discut cu doamna ministru după ce m-a mințit. Dacă își dă demisia, eu o accept. Dacă domnia sa va fi lăsată, își va da demisia”, a declarat premierul Mihai Tudose, tot la Antena3.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22