Camelia Toader preia inca un mandat la Curtea de Justitie a Uniunii Europene

T.d. | 11.03.2015

Pe aceeași temă

Camelia Toader este nominalizarea Guvernului pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE). Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului. Camelia Toader preia, astfel, un nou mandat la CJUE, avand in vedere ca deja detine functia din 2006.

Camelia Toader a fost selectata din cele trei judecatoare nominalizate in urma interviurilor sustinute la Ministerul Justitiei, pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Ministerul Justitiei le-a nominalizat pentru functia de judecator la CJUE pe Camelia Toader, Laura Ivanovici si Claudia Costea.

Cele trei nominalizari au fost trimise Guvernului pentru a decide cine va reprezenta Romania la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, potrivit Hotnews.

Camelia Toader a fost judecator la ICCJ si din 2006 este judecator detasat la CJUE, Laura Mihaela Ivanovici este judecator al Curtii de Apel Bucuresti, iar Ana-Claudia Costea (Moarcas) este profesor universitar, ea ocupand in trecut functiile de adjunct al Avocatului Poporului, secretar general adjunct in cadrul Ministerului Afacerilor Externe si director general al Departamentului de afaceri juridice in MAE.

Ministerul Justitiei a lansat pe 21 ianuarie procedura de selectie pentru desemnarea candidatului Romaniei la functia de judecator al Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

In urma verificarii dosarelor de candidatura depuse pana la 23 februarie, membrii Comisiei de selectie din Ministerul Justitiei au admis pentru interviu 11 candidati: Gheorghe Buta, Valeriu Ciuca, Ruxandra Costache, Claudia-Ana Costea (Moarcas), Mircea Criste, Constantin-Virgil Ivan-Cucu, Laura Mihaela Ivanovici, Octavia-Matei Spineanu, Dragos Constantin Tarsia, Camelia Toader si Augustin Zegrean.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22