Camera Deputaților verifică sistemul de vot pentru a-i demonstra lui Dragnea că greșește

Iulian Popescu | 17.02.2016

Biroul permanent al Camerei Deputaților a solicitat serviciului IT o analiză cu privire la funcționarea sistemului electronic de vot, după ce Legea defăimării a căzut miercuri, iar Liviu Dragnea a acuzat o eroare tehnică și PSD a amenințat că depune plângere penală.

Pe aceeași temă

 

"Biroul permanent a îndrituit structura tehnică a Parlamentului să facă o verificare până luni. Din punct de vedere tehnic, sunt păstrate în soft-ul acestui serviciu pe care îl avem tot ceea ce s-a produs, nu pot fi făcute niciun fel de intervenții umane vizavi de sistem", a spus Mircovici la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei, citat de Agerpres.

 

Legea defaimarii a fost respinsa, miercuri, in Camera Deputatilor, camera decizionala, iar initiatorul ei, Liviu Dragnea, a sustinut ca de vina ar fi fost sistemul de vot electronic, el punand la indoiala toate voturile date in ultima perioada in forul legislativ.

 

Au fost inregistrate 152 voturi "pentru", 105 "impotriva" si 24 de abtineri, presedintele de sedinta, Florin Iordache (PSD), anuntand initial ca legea a trecut. UDMR si PNL au contestat, spunand ca nu s-a atins pragul pentru o lege organica, adica jumatate plus 1 din numarul deputatilor prezenti.

 

"Prezenta in sala 315, voturi pentru 152, impotriva 105, abtineri 24. In consecinta, legea nu a trecut", a revenit Florin Iordache.

 

PSD a incercat se forteze reluarea votului, insa PNL a amenintat cu iesirea din sala si sesizarea CCR. Pana la urma, Liviu Dragnea a cedat si a anuntat ca va initia un nou proiect, el dand vina pe sistemul de vot electronic care ar fi deformat vointa reala a deputatilor.

 

El a declarat ca Daniel Florea, unul dintre colegii sai deputati, redacteaza o plangere penala in rem, pe care o va depune joi la parchetul competent, pentru ca procurorii sa verifice urgent cine "a intervenit in mod fraudulos in sistemul informatic".

 

"Nu accept sa fiu infrant de niste cartele!", a declarat Liviu Dragnea ulterior votului dat la legea pe care el a intiat-o, vizibil nemultumit de esecul inregistrat in camera parlamentara condusa de colegul sau de partid Valeriu Zgonea, camera in care majoritatea PSD-UNPR-ALDE este destul de confortabila.

 

"Astazi se faceau probe si erau colegi care votau si nu erau acceptati de sistem (...) Incearca sa se acopere! O sa le cer colegilor mei din Biroul Permanent sa se inceapa o ancheta administrativa. Daca se reia votul, ceea ce nu stiu, vom participa la vot,daca nu se reia, voi reinitia proiectul de lege", a declarat Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22