Camera Deputatilor RESPINGE, ca for decizional, votul prin CORESPONDENTA. Eugen Tomac: Stanga nu a inteles nimic din alegerile prezidentiale

T.d. | 09.12.2014

Pe aceeași temă

Deputatii au respins, marti, votul prin corespondenta. Raportul de respingere al proiectului a fost adoptat cu o larga majoritate, Camera Deputatilor fiind for decizional in acest caz, potrivit Ziare.com.

Astfel, raportul de respingere al Comisiilor de administratie si juridica a fost adoptat cu 203 voturi pentru, 84 de abtineri si 8 voturi impotriva.

Proiectul, intiat de deputatii Eugen Tomac, Valerian Vreme, Mihaela Stoica si Clement Negrut a fost respins in luna februarie si de Senat.

Imediat dupa scandalul votului din diaspora, la alegerile prezidentiale, Eugen Tomac i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa introduca pe ordinea de zi proiectul de lege care reglementa introducerea votului prin corespondenta la alegerile prezidentiale, cele pentru Parlamentul European, prezidentiale si pentru referendum national.

Solicitarea a fost, insa, respinsa atunci de presedintele Camerei Deputatilor. Mai mult, Valeriu Zgonea, a precizat ca votul prin corespondenta pentru prezidentiale va fi discutat peste cinci ani, cand va fi viitorul scrutin.

La acea vreme, liderul de grup al PSD, Marian Neacsu, a declarat ca este nevoie de un alt proiect de lege.

"Daca am simtit ca exista un anumit curent de opinie si acum incercam sa ne asezam in fruntea lui - este o chestiune care in mod practic in politica este uzitata. Dar daca vrem un proiect legislativ care sa fie cu adevarat functional, care sa dea posibilitatea cetatenilor sa se exprime la toate tipurile de alegeri socotesc ca demersul cel corect este sa facem intai o documentare exacta", a mentionat Neacsu.

Opozitia acuza, insa, PSD ca urmareste scoaterea initiativei din dezbaterea publica.

"Stanga nu a inteles nimic din aceste alegeri prezidentiale", a declarat deputatul Eugen Tomac, dupa ce majoritatea parlamentara a refuzat sa voteze proiectul de lege care vizeaza votul prin corespondenta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22