Capitala are un nou viceprimar. O noua majoritate PSD-PNL, in Consiliul General al Bucurestiului. Marian Vanghelie, atacuri la Victor Ponta

T.d. | 18.12.2014

Pe aceeași temă

Bucurestiul are un nou viceprimar, in persoana liberalului Cornel Pieptea. Acesta a preluat functia dupa ce Prefectul Capitalei, Nicolae Petroan, a atacat in instanta hotararea de Consiliu General prin care a fost numit fostul viceprimar – Gabriel Pirvu, potrivit Hotnews.

Cornel Pieptea a fost ales in aceasta functie cu 32 de voturi din 49 consilieri prezenti, PNL, PSD si PC votand pentru numirea sa in aceasta functie. Contracandidatii sai au fost Mirela Dinu (PMP) care a luat 8 voturi si Cristinel Diaconescu (independent) care a luat 5 voturi.
 

O noua majoritate

Acest vot releva si faptul ca in Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-a format o noua majoritate PNL-PSD-PC.

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 si recent exclus din PSD, a negociat impreuna cu grupurile politice din CGMB numirea viceprimarului inainte de sedinta joi.

"Eu sunt aici in calitate de primar in Bucuresti de 14 ani, printre cei mai vechi, si cu un interes major despre ce se intampla la RADET, RATB, in Bucuresti, cu toate proiectele. Am discutat cu PNL-ul despre RADET si am spus ca nu este in regula sa le luam subventia. Am discutat si cu PSD-ul si cu PPDD-ul si cu PC-ul, cu toata lumea”, a spus Vanghelie.
 

“Nu sunt anti-PSD, sunt anti-Ponta”

Edilul sectorului 5 a continuat: “Eu nu sunt anti-PSD, sunt anti-Ponta. Putem sa facem un grup mai mare anti-Ponta, pana se va termina. De ce sa piarda PSD-ul majoritatea? Eu cred ca astazi este bine sa se voteze si al doilea viceprimar, tinand cont de cele doua grupuri mari PNL si PSD, deci un viceprimar trebuie sa fie de la PNL, domnul Pieptea, sa intram intr-o normalitate. O spun ca  un om care am o colaborare foarte buna la sectorul 5 cu un viceprimar PNL. L-am pus  de la inceput. Sunt doua grupuri mari care trebuie sa conduca tara. Sa nu mai avem disfunctionalitati pe zona consiliului. Daca PSD-ul are un viceprimar, si PNL-ul trebuie sa aiba ca sa existe un echilibru", a declarat Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, inainte de sedinta de Consiliu General de joi.
 

Probleme cu ANI

Fostul viceprimar al Capitalei, Gabriel Pirvu,  a fost incompatibil in perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, intrucat a exercitat, simultan, functia de consilier general in cadrul CGMB si calitatea de administrator - membru in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Sarii SA Bucuresti, potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

ANI a cerut, in 18 august, aplicarea sanctiunii disciplinare de revocare din functie a consilierului general Gabriel Pirvu, ca urmare a deciziei definitive.

Pentru ca Gabriel Pirvu nu a fost revocat de CGMB din iunie pana in prezent, toti cei 51 de consilieri generali au fost amendati, in 2 septembrie, de ANI cu 2.000 de lei fiecare.

Celalalt viceprimar al Capitalei este Dan Darabont (PSD).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22