Care sunt cele mai sigure orașe din lume şi pe ce loc se află Bucureştiul VIDEO

E.b. | 02.01.2017

Un studiu făcut de Mercer, una dintre cele mai mari firme de consultanţă din lume, a stabilit care sunt cele mai sigure, dar şi nesigure oraşe din lume.

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit Mercer, oraşele din Europa Occidentală sunt cele mai sigure din lume. Pe primele locuri sunt Luxembourg, Berna, Helsinki şi Zurich, conform Digi24.ro.

 

Lucrurile se schimbă dacă ne mutăm spre estul şi sudul continentului. Bucureştiul este pe locul 79, fiind unul dintre cele mai nesigure oraşe europene, din cauza corupţiei şi infracţiunilor mărunte. Capitala României întrece însă Roma şi Madrid, dar şi capitalele vecinilor: Budapesta, Belgrad, Sofia şi Kiev. Moscova e cel mai nesigur oraş din Europa.

 

 

 

În ciuda problemelor de securitate din ultimii ani, calitatea vieţii în Europa de Vest rămâne cea mai înaltă din lume. Viena este în continuare pe primul loc, pentru a optulea an la rând. Este urmat de alte două oraşe din spaţiul germanofon, Zurich, pe locul 2 şi Munchen, pe 4. Singurele oraşe din afara Europei care intră în top 5 sunt Auckland, din Noua Zeelandă şi Vancouver, din Canada.

 

Bucureştiul este la mijlocul clasamentului, pe locul 109 din 230.

 

În coada clasamentului sunt oraşe din zone din cele mai fierbinţi zone de conflict ale lumii: Sanaa, capitala Yemenului, Damasc şi Bagdad.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22