Cartel Alfa, plangere la DNA impotriva vicepremierului Oprea si a ministrilor Plumb si Teodorovici, smenatari ai OG care creste salariile demnitarilor. Cei trei sunt acuzati de abuz în serviciu

Fara Autor | 13.07.2015

Pe aceeași temă

Confederația Națională Cartel Alfa a depus la DNA o plângere în care-i acuză  pe împotriva Gabriel Oprea – premier interimar, Rovana Plumb - ministrul Muncii, și Eugen Orlando Teodorovici – ministrul Finanțelor, că au săvârșit un abuz în serviciu atunci când OG nr. 14/2015 prin care se majorează indemnizațiile a 48 de demnitari.

 

“Adoptarea dar si sustinerea unui act normativ care urmareste realizarea propriilor interese prin lezarea intereselor altor persoane reprezinta o indeplinire defectuoasa a atributiilor de serviciu. Prin adoptarea OG nr. 14/2015 sunt aduse vatamari personalului platit din fonduri publice datorita diminuarii bugetului prin majorarea indemnizatiilor aferente anumitor functii in detrimentul altora. Totodata prin diminuarea bugetului se creeaza o vatamare bunei functionari a institutiilor publice finantate de la bugetul de stat. Astfel, datorita insuficientei fondurilor necesare, institutiile publice finantate de la buget sunt nevoite sa isi desfasoare activitatea cu un numar redus de personal ceea ce afecteaza activitatea acestora”, se spune în sesizarea CN Cartel Alfa.

 

Sindicaliștii amintesc existența art. 4 din Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, care “stabileste ca in sectorul bugetar, raportul intre coeficientul de ierarhizare minim si coeficientul de ierarhizare maxim pe baza carora se calculeaza salariile de baza este de 1 la 15 iar potrivit art. 10 alin. (4) din acelasi act normativ, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, valoarea de referinta este de 600 lei”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22