Catalin Predoiu il contrazice pe premierul Ponta: Cresterea economica a Romaniei incepe sa se bazeze pe consum din import

P.c. | 10.08.2015

Pe aceeași temă

Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PNL, l-a contrazis astazi pe premierul Victor Ponta care anuntase pe contul sau de Facebook ca Romania inregistreaza o crestere a exporturilor cu 5,9%. Predoiu precizeaza ca premierul a omis sa mentioneze faptul ca si importurile au crescut, fapt care ar putea provoca o crestere a deficitului, in special in conditiile adoptarii noului Cod Fiscal.


"Exporturile Romaniei in primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami si Caraibe sa se laude cu o crestere de 5,9%. Ce "uita" sa ne spuna Ponta este ca importurile au avut o crestere abrupta la 30,3 miliarde de euro. Deficitul balantei comerciale a crescut, asadar, cu 15% fata de perioada similara a anului trecut.
 

CITITI SI: INS România importa in continuare mai mult decat exporta: Deficitul balanţei comerciale a urcat la 3,3 miliarde de euro

 

Se confirma ingrijorarile: cresterea economica incepe sa se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta si guvernul lui tocmai incep sa puna focul in padure. In aceste conditii, adoptarea Codului fiscal fara masuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectarii si reforma administratiei), insa dublata de cheltuieli neproductive, duce la un deznodamant binecunoscut, pe care l-am trait recent, in 2008: deficite bugetare imense si saracie", afirma Predoiu, conform Hotnews.

 

Premierul Ponta s-a intors astazi din concediu si a anuntat, pe contul sau de Facebook, ca are doua vesti bune pentru romani. Prima veste este legata de faptul ca afacerile din comerț și servicii ar fi pe un trend ascendent iar a doua este legata de faptul ca, fata de luna mai 2015, ‪exporturile din luna iunie 2015 au crescut cu 6,3% si ca, pentru întreg semestrul I, creșterea exporturilor este de 5,9%.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22