Cazul Gigina: Mii de persoane au cerut, in Capitala si la Cluj, demisia lui Gabriel Oprea

I. P. | 25.10.2015

Mii de persoane protestează duminică, înCapitală și la Cluj, cerând demisia vicepremierului Gabriel Oprea, ca urmare a accidentului în care un polițist din coloana sa oficială, Bogdan Gigină, și-a pierdut viața săptămâna trecută.

Pe aceeași temă

Protestatarii, preponderent tineri, s-au adunat, începând cu ora 14,00, la fântâna din Piața Universității, apelul privind organizarea acestui miting fiind inițiat pe Facebook de către comunitățile Neam Trezit și Uniți Salvăm România. După ce s-au strâns aproximativ 300-400 de persoane, protestatarii s-au îndreptat spre sediul MAI, în Piața Revoluției.

 

Au fost scandate lozincile "Jos Oprea!"; "Demisia!", "Dacă vă pasă, ieșiți din casă!", "România trezește-te!", "Interesul național, alibi pentru penal!", "Indignați nu manipulați", "Solidaritate!".

 

 

De asemenea, participanții la protest au transmis condoleanțe familiei polițistului decedat.

 

După aproximativ un sfert de oră, coloana a pornit, în mod pașnic, escortată de forțele de jandarmi, spre sediul Guvernului, în Piața Victoriei.

 

S-a scandat: "Oprea se grabeste, politia o mierleste", "Oprea nu uita, duba este casa ta!", "Si voi, si voi veniti cu noi!", "Solidaritate!"

 

 

In fata Guvernului, protestatarii au scandat: "Demisia", "Jos Oprea". Cativa din multime au strigat "Jos Guvernul", scrie Hotnews.

Se mai striga "Oprea la puscarie" si "Oprea asasin".

 

Manifestantii au ajuns in fata MAI si striga "Oprea asasin!" si "Demisia!". In drum spre minister au strigat "General de mucava, iti cerem demisia", "Oprea face crime, Ponta il sustine", si "Girofar, girofar, catre penitenciar".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22