Cazul refugiatilor asfixiati in camion: Partidul lui Viktor Orban acuza Uniunea ca, prin politica sa iresponsabila, incurajeaza refugiatii sa vina in Europa

Fara Autor | 28.08.2015

Pe aceeași temă

Partidul Fidesz, al premierului ungar Viktor Orban, consideră că liderii Uniunii Europene, a căror politică încurajează de fapt imigrația ilegală, sunt vinovați de  tragedia celor 71 de refugiați care au fost găsiți morți într-un camion frigorific abandonat în Austria, transmite MTI, preluată de Agerpres.

 

“Am ajuns în punctul în care oameni trebuie să moară din cauza politicii iresponsabile a Bruxelles-ului”, se arată într-o declarație difuzată vineri de grupul parlamentar Fidesz din Parlamentul de la Budapesta.

 

În text se avertizează că 'valul de imigrație ilegală amenință întreaga Europă cu o explozie', în timp ce politicile europene 'iresponsabile' nu fac decât 'să încurajeze imigranții să lase totul în urmă pentru promisiunea unei vieți mai bune', motivul care îi determină să vină în Europa.

 

'Țările din Europa Centrală și de Est, care abia au ieșit din criza economică, nu își pot permite să cadă victime politicilor greșite ale Bruxelles-ului' se mai arată în declarația ce solicită legislativului ungar să ceară liderilor europeni să ia măsuri pentru a proteja continentul european și cetățenii europeni, în contextul situației create de afluxul de refugiați.

 

Cetățenii 'Ungariei nu pot permite imigranților ilegali să le amenințe locurile de muncă și siguranța socială', se subliniază în text. De asemenea, deputații Fidesz cer executivului de la Budapesta să asigure protecția granițelor Ungariei prin toate mijloacele posibile.

 

Tragedia de joi, despre care se vorbește în comunicat, se referă la cazul celor 71 de refugiați găsiți asfixiați într-un camion abandonat pe o autostradă din Austria.

 

Imediat după descoperirea acestei drame, şeful de Cabinet al premierului ungar, Janos Lazăr, a declarat că poliţia austriacă a informat Budapesta că şoferul vehiculului era un român. Tot el a mai spus că un cetăţean român a înmatriculat maşină în oraşul Kecskemet, din estul Ungariei.

 

Ulterior s-a aflat că cei implicați sunt cetățeni bulgari, dar o legătură între acest caz şi cetăţeni români este prezentată de presa austriacă. Ea scrie că presupuşii capi ai acestei grupari care se ocupa cu traficul de persoane, care ar fi responsabilă de moartea celor 71 de imigranţi, s-ar afla în România. Informaţia nu poate fi confirmată oficial, a afirmat vineri Ministerul român al Afacerilor Externe.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22