Ce spune avocatul Elenei Udrea despre extinderea urmaririi penale fata de fostul ministru

T.d. | 08.04.2015

Pe aceeași temă

Acuzatia privind o presupusa spalare de bani, pe baza careia DNA a extins urmarirea penala fata de Elena udrea, este cel putin “bizara”, a declarat miercuri avocatului fostului ministru.

Potrivit avocatului Marius Striblea, noua acuzatie se refera la faptul ca banii din geanta care ar fi fost data de Gheorghe Nastasia Elenei Udrea ar fi fost redirectionati catre campania electorala din 2012 a PDL Bucuresti.

Este bizar sa acuzi pe cineva, printr-o singura declarative, ma refer aici la Nastasia, ca ar fi luat o geanta cu bani in octombrie 2012, ca sa finanteze o campanie electorala de la jumatatea anului 2012”, a spus avocatul lui Udrea, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, “doamna Udrea a dat o declaratie in acest sens, unde a desfiintat toate aceste presupuneri care, in opinia mea, sunt mai bizare decat in cazul Nastasia”.

Striblea sustine ca Elena Udrea nu avea motiv sa subventioneze campania electorala a PDL, pentru ca “nu a avut nicio miza” personala.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a extins urmarirea penala fata de Elena Udrea. Fostul ministru al Dezvoltarii este acuzat, in acest caz, de o presupusa spalare de bani. Alaturi de Udrea, decizia anchetatorilor il vizeaza si pe Tudor Breazu.

Procurorii o acuza pe Elena Udrea ca, alaturi de Ana-Maria Topoliceanu – director al Companiei Nationale de Investitii (CNI) –, ar fi primit suma de aproximativ 300.000 lei de la administratorul unei firme pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea respective, in baza contractelor incheiate cu CNI. Faptele in cauza ar fi avut loc in perioada 2010-2011.

In plus, DNA sustine ca parte din suma presupus obtinuta de Elena Udrea prin faptele descrise ar fi ajuns la organizatia PDL Bucuresti,  “sub aparenta unor contracte de donatie fictive”. Procurorii vorbesc, in acest context, despre o presupusa suma de aproximativ 1,5 milioane de lei virata in conturile PDL Bucuresti, intre iulie 2011 si iulie 2012.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22