Ce spune comisarul pentru Economie despre o eventuala iesire a Greciei din zona euro

T.d. | 13.03.2015

Pe aceeași temă

O eventuala iesire a Greciei din zona euro ar fi o “catastrofa” si “inceputul sfarsitului”, considera comisarul european pentru Afaceri economice si financiare, Pierre Moscovici.

Cel puțin suntem cu toții de acord în Europa că un 'Grexit' (ieșirea Greciei din zona euro — n.r.) ar fi o catastrofă, nu doar pentru economia greacă, ci pentru întreaga zonă euro. De fapt, aceasta este mai mult decât o zonă comună de liber schimb. Este o uniune monetară”, a declarat Moscovici într-un interviu acordat cotidianului german Der Spiegel, preluat vineri de agențiile France Presse și EFE, citate de Agerpres.

Dacă o țară abandonează această uniune, piețele se vor întreba imediat cine urmează, iar acest lucru ar putea fi începutul sfârșitului”, a explicat comisarul european.

Avertismentul său îl completează pe cel al ministrului german de finanțe, Wolfgang Schauble, care a atras atenția anterior că o ieșire “dezordonată” a Greciei din zona euro nu poate fi exclusă.

Posibilitatea de a decide ce se va întâmpla o are numai Grecia. Noi nu știm ce fac responsabilii din Grecia și drept urmare nu putem să o excludem (părăsirea de către Grecia a zonei euro — n.r.)”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22