Ce spune Donald Tusk despre aderarea Ucrainei, Moldovei si Georgiei la UE

T.d. | 20.05.2015

Pe aceeași temă

Ucraina, Republica Moldova si Georgia au dreptul sa aspire la aderarea la Uniunea Europeana, spune presedintele Consiliului European. Donald Tusk subliniaza, totusi, ca are responsabilitatea de a nu face “promisiuni desarte” in acest sens.

Tusk a aratat ca UE nu vrea sa dezamageasca tarile care urmaresc o integrare comunitara, iar acordurile de asociere semnate cu aceste state si decizia de eliminare a vizelor pentru cetatenii moldoveni reprezinta dovezi ale predictibilitatii Uniunii.

“In primul rand, Parteneriatul Estic nu a fost o promisiune oficiala ca va garanta aderarea la Uniunea Europeana pentru ca ideea, visul aderarii, este ceva destul de nou (…), dar cred ca este de datoria noastra (…) de anu face promisiuni desarte ca acest lucru ar putea fi posibil maine sau poimaine”, a spus Donald Tusk intr-o declaratie pentru Europa Libera, citata de Agerpres.

Potrivit sefului Consiliului European, “drumul spre Europa nu va aduce, poate, calitatea de mebru in viitorul apropiat, dar apropierea de standardele europene, de comunitatea noastra culturala si politica s-ar putea intampla in cativa ani, dar numai avand acest vis si cu ajutorul nostru”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22