Ce spune premierul Ponta despre noul sef al DIICOT

T.d. | 19.05.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta isi exprima increderea in nou procuror-sef al DIICOT, urandu-i un “mandat de succes”.

Nu il cunosc personal pe noul Procuror Sef al DIICOT (Dl. Horodniceanu), dar am incredere si ii urez un mandat de succes!”, a scris premierul pe Twitter, potrivit Romania Libera.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul de numire a lui Daniel Horodniceanu la sefia Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Functia a ramas vacanta dupa ce fosta sefa a Directiei, Alina Bica, a fost arestata intr-un dosar de coruptie ce vizeaza presupuse retrocedari ilegale de terenuri.

Potrivit legii, procurorul general al Parchetului Inaltei Curti, adjunctii acestuia, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie si adjunctii sai, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, alaturi de procurorul sef al DIICOT si adjunctii sai sunt numiti de presedintele tarii, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Numirile sunt facute dintre procurorii cu o vechime de minimum zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22