Chirica: Dragnea vrea să impună regimul stalinisto-nord-coreean din PSD în toată țara

Dora Vulcan | 25.03.2018

Primarul Iașului, Mihai Chirica, recent exclus din PSD, a lansat un atac virulent la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat că ”a dus PSD într-o fundătură”, în care a impus regimul ”stalinisto-nord coreean” și că s-a înconjurat doar de slugi obediente cu care vrea transfere sistemul creat în partid asupra întregii țări.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

” Recentele abuzuri grosolane și absurde comise de PSDragnea în orașul nostru mă întristează profund și mă fac să privesc cu multă reticență soarta acestui partid. După ultimul așa-zis „congres”, regimul stalinisto - nord-coreean impus de Dragnea - din păcate, cu complicitatea vinovată a multor altor lideri - și-a terminat „opera” în structurile centrale de la București și a început să își întindă tentaculele în teritoriu. Cu o conducere a PSD Iași degenerată până la statutul de preș de picioare al lui Dragnea și beneficiind de naivitatea (sper...) unor instituții ale Statului Român, PSDragnea încearcă să intervină în funcționarea Primăriei Municipiului Iași, afectând interesele și nevoile ieșenilor și deturnând semnificația votului acordat PSD de către aceștia la cele două rânduri de alegeri din 2016”, scrie Mihai Chirica pe pagina sa de Facebook. 

 

”Este o situație care, cred, nu mai poate fi tolerată! Nu putem accepta ca modelul „politic” marca Dragnea, bazat pe autocrație, incompetență și obediență, să pună stăpânire pe întreaga țară. Social-democrația autentică, progresistă, pro-europeană și, mai ales, democratică, atentă în egală măsură la nevoile cetățenilor simpli și la bunul mers al economiei țării, ne obligă să ne împotrivim transformării social-democrației din România într-o grupare în care deținerea unui buletin de Teleorman a devenit valoarea supremă, înlocuind promovarea educației, experienței profesionale, muncii dedicate și bunei-credințe. Este nevoie de tărie și de responsabilitate pentru a rezista împotriva presiunilor pe care, prin amenințare, momire cu funcții și tentativă de șantaj, PSDragnea le pune asupra primarilor, consilierilor locali și județeni, șefilor de organizații, asupra tuturor social-democraților de bună-credință”, mai spune Chirica

 

”Mi-e teamă, însă, că pentru mulți dintre social-democrații adevărați este deja prea târziu... Partidul își pierde tot mai evident, pe zi ce trece, caracterul social și democrat. Unde mai este orientarea „socială” când, în ciuda programului ambițios de guvernare în care românii au avut atâta încredere, cele „n” guverne PSDragnea nu au reușit să aducă decât haos și confuzie în sistemul de salarizare și de pensii, creând nedreptăți și revoltând angajații din educație, sănătate și din structurile de ordine?! Unde mai este caracterul „democrat” când dezbaterea onestă a fost înlocuită complet de politica pumnului în gură, iar criteriile de promovare țin aproape exclusiv de dependența față de sinecurile de stat, de incompetența autosuficientă și de obediența oarbă față de liderul suprem?!”, se întreabă retoric Chirica.

 

 

Primarul Iașului face și o prognoză pesimistă asupra viitorului PSD condus de un individ care-și îndepărtează competitorii sau și-i reduce la tăcere, promovând doar ”oameni mici”.

 

”Ce ar trebui să înțeleagă toți social-democrații onești și responsabili este că Dragnea a creat un cerc vicios care a dus PSD într-o fundătură: Dragnea s-a înconjurat de oameni mici, care nu pot și nici nu vor să îl conteste, fiindcă depind de el; oamenii verticali și valoroși au fost fie eliminați sau marginalizați, fie s-au retras singuri din primul plan; rămas fără potențiali contestatari, fără „inamici naturali” în cadrul partidului, Dragnea va continua să promoveze oamenii mici, în timp ce aceia de bună-credință se vor îndepărta și mai mult de partid. Cât timp Dragnea nu este scos în afara partidului, din interior sau de către justiția din România, PSD este condamnat să ajungă un partid mărunt, lipsit de principii și de doctrină, fără viziune și fără competență, nefrecventabil de partenerii internaționali, un partid incapabil să se schimbe și să guverneze, în care nerespectarea legii este regula, iar abuzurile de tot felul țin loc de normalitate”, spune Chirica. 

 

”E trist, însă e foarte clar: în Centenarul Marii Uniri, în loc să unească, Dragnea a împărțit România între „men” (oameni, în engleză) și „teleormen”...”, spune Chirica în finalul postării sale. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22