Chisinau:A fost facut public acordul de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana

T.d. | 25.07.2015

Pe aceeași temă

Formarea unei guvernari proeuropene este esentiala pentru interesul national al Republicii Moldova, arata documentul acordului politic pentru constituirea Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) III.

Acordul a fost facut public vineri seara potrivit presei de la Chisinau, arata HotNews.

Documentul de 12 pagini prevede formula de repartizare a functiilor in stat, dar si prioritatile pentru urmatorii ani. Conform actului, constituirea unei guvernari proeuropene este vitala pentru interesele nationale ale Republicii Moldova, care are nevoie urgenta de consolidarea societatii prin stabilitate politica, de cresterea nivelului de trai prin eradicarea saraciei, de o dezvoltare economica durabila si de consolidarea respectului fata de drepturile cetatenesti.

"In vederea atingerii obiectivelor enuntate, partile semnatare vor asigura punerea in practica si respectarea Agendei de Asociere si a Acordului de Asociere si adoptarea legislatiei europene si a acquis-ului comunitar", se arata in document.

De asemenea, acordul prevede depolitizarea institutiilor de drept, adoptarea unei noi Constitutii conform standardelor europene, dar si monitorizarea procesului de elucidare a devalizarii BEM, UniBank si Bancii Sociale, recuperarea banilor delapidati si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate.

Descentralizarea puterii, reducerea contrabandei si a favoritismului fiscal si crearea de noi locuri de munca prin sustinerea investitorilor autohtoni sunt alte prioritati mentionate in document, care mentioneaza si faptul ca AIE III considera continuarea cursului strategic de integrare europeana a Republicii Moldova drept prioritate nationala.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22