Cine este generalul (r) Constantin Savoiu, care l-ar fi ajutat pe finul lui Toni Grebla sa incalce embargoul impus de Rusia la produsele agroalimentare

M. B. | 22.01.2015

Pe aceeași temă

FOTO: Arhiva personala Bartolomeu Savoiu

Generalul Bartolomeu Constantin Săvoiu, cel la care ar fi apelat judecătorul Toni Greblă pentru a-l ajuta pe finul său Ion Bîrcină să încalce embargoul impus Rusiei, se recomandă consilier în comerţ şi relaţii economice international.

 

Săvoiu (70 de ani) are cetățenie română și franceză și este Mare Maestru al Marii Loji Naționale a României.

 

Potrivit CV-ului său, a lucrat în Ministerul Comerțului Exterior până în 1970, după care a plecat din țară.

A fost angajat al unor companii italiene, franceze și americane, până în 2006, după care a deschis propria firmă, la București.

“Din 2010 este Consilier în relaţii economice internaţionale în România”, se menționează în CV-ul postat pe blogul generalului.

S-a aflat în apropierea multor oameni importanți, indiferent de ce parte a eșicherului politic se aflau aceștia.

 

În septembrie 2012, Supremul Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat de Grad 33 şi Ultim pentru România  l-a ales Suveran Mare Comandor, devenind astfel Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române “1880”.

 

Generalul este suspectat de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate. De aceleaşi fapte ar fi suspectaţi şi Toni Greblă şi Ion Bîrcină.

 

Anchetatorii susţin că, începând din august 2014, Toni Greblă ar fi întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Ion Bîrcină şi Constantin Bartolomeu Săvoiu, cunoscut ca "Generalul". Aceştia ar fi iniţiat "raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) şi demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spaţiul ex-sovietic, cereale, materiale de construcţii şi/sau produse de minerit în Federaţia Rusă şi Republica Moldova", se arată în documentele citate de Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22