Ciolacu: „Dacă situația medicală se va agrava, nu vom ezita nicio secundă în a alege viața oamenilor

Laurentiu Gheorghe | 02.10.2020

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat vineri pe Facebook că va fi în favoarea amânării alegerilor parlamentare, programate pe 6 decembrie, dacă numărul de cazuri de Covid-19 va crește.

Pe aceeași temă

„Noi suntem pregătiți și vom bate din nou PNL în alegerile parlamentare, cu toată campania făcută direct de la Cotroceni! Însă, dacă situația medicală se va agrava – așa cum atrag atenția toți specialiștii din domeniu – vă spun clar: NU vom ezita nicio secundă în a alege viața oamenilor și nu diurnele și deplasările atât de dragi președintelui Iohannis și partidului său”. Viețile oamenilor nu pot fi tranzacționate pentru voturi!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Reacția șefului PSD vine după ce atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban au respins o eventuală amânare a alegerilor parlamentare, programate de guvern pe 6 decembrie, în ciudat creșterii numărului de infectări zilnice de la începutul acestei săptămâni.

PSD ar putea trece prin Parlament o lege de amânare a alegerilor parlamentare după ce Curtea Constituțională a dat dreptul legislativului să stabilească data scrutinului general. Deputatul independent, fost USR, Adrian Dohotaru, a depus deja un proiect de lege în acest sens, pentru amânarea alegerilor în martie 2021, surse politice susținând că inițiativa a aparținut social-democraților. Inițiativa va fi susținută de ALDE, Pro România și posibil UDMR, interesați de asemenea în amânarea alegerilor. Marcel Ciolacu acuză PNL că a primit parlamentari aleși pe listele altor partide, uitând să menționeze că Adrian Dohotaru, ales pe listele USR, cel care a inițiat proiectul de lege joacă în tabăra PSD.

Postarea integrală a lui Marcel Ciolacu:

„Traseismul este exemplul suprem al politicii retrograde, domnule Orban! Iar la PNL ați dus traseismul pe cele mai înalte culmi!

Da, Parlamentul actual nu mai exprimă voința electoratului pentru că voi, peneliștii, ați folosit banii publici pentru a cumpăra zeci și zeci de parlamentari ca să vă mențineți la putere și mufați la resursele țării!

Noi suntem pregătiți și vom bate din nou PNL în alegerile parlamentare, cu toată campania făcută direct de la Cotroceni! Însă, dacă situația medicală se va agrava – așa cum atrag atenția toți specialiștii din domeniu – vă spun clar: NU vom ezita nicio secundă în a alege viața oamenilor și nu diurnele și deplasările atât de dragi președintelui Iohannis și partidului său!

Viețile oamenilor nu pot fi tranzacționate pentru voturi!”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22