Ciolacu, despre Iohannis: Au fost ani pierduți din cauza unor ranchiune, discuții politice

L. G. | 06.02.2023

Marcel Ciolacu îi reproșează lui Klaus Iohannis implicarea în campaniile electorale și consideră că ”au fost ani pierduți” din cauza unor ”ranchiune și discuții politice și a unor decizii”.

Pe aceeași temă

Rugat într-o emisiune Antena 3 difuzată duminică seară să facă o evaluare a celor două mandate ale președintelui Iohannis, Ciolacu a spus că nu este un fan al acestuia.

”Nu sunt evaluatorul și nici fan al președintelui Klaus Iohannis, este președintele României și am tratat cu respect instituția prezidențială. Mi-aș fi dorit ca în anumite momente ale domniei sale să trateze toate partidele cu aceeași măsură, să nu se implice în campaniile electorale, ar fi fost cred că un lucru foarte bun pentru democrația din România și pentru viitorul României, dar fiecare vom răspunde de faptele sale și de ce am făcut cât timp am fost oameni de stat în diferite funcții.

Nu sunt la modul laudativ. Părerea mea că au fost ani de zile pierduți din cauza unor ranchiune și discuții politice și a unor decizii în acel moment”, a spus Ciolacu.

Ciolacu: Am depăşit momentul ranchiunelor politice cu președintele

Întrebat într-un interviu la Antena 3 despre scenariul ca preşedintele Klaus Iohannis să îl respingă ca premier, la rotaţia din luna mai, Marcel Ciolacu a precizat: „Nu cred acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr. Cred că am depăşit momentul ranchiunelor personale sau politice. Întotdeauna, pe fiecare dintre noi ne urmăresşte trecutul, nu cred că se va ajunge la aşa ceva”.

Liderul PSD a arătat că „atributul de semnare este al preşedintelui”, iar rotaţia este convenită, prinsă în protocolul semnat cu PNL. „A luat act de la început de acest acord politic”, a mai afirmat Ciolacu.

Sincer, nici nu cred că asta este o prioritate, noi în acest moment ne dorim ca într-o lună de zile să venim cu propunerile pentru noul program de guvernare, pentru că este un nou Guvern şi pe urmă să le negociem ,să le discutăm în coaliţie, să închidem acest program de guvernare şi să îl transmitem în spaţiul public (..) şi pe urmă lucrurile vor veni de la sine”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Mesaj pentru miniștri

Eu nu îmi doresc să vină miniştri în Guvern care să aibă un bagaj pe care nu l-au explicat. Cred că nu îşi doreşte nimeni”, a completat liderul social-democrat.

Va fi o analiză făcută de prim-ministru şi vom face o analiză a eficienţei guvernamentale a miniştrilor PSD şi vom avea această discuţie în coaliţie. Cred că fiecare dintre partide va veni cu anumite modificări. (...) Sunt anumiţi miniştri care trebuie să dea anumite lămuriri. Îmi doresc să nu intru şi în noul Guvern cu aceste lămuriri nedecontate (...) În acordul politic sunt prevăzute 4 schimbări de miniştri la rotativă pe care le vom discuta. Sunt cele două ministere avizatoare - Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei - şi Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Transporturilor", a declatat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, mare parte dintre dintre miniştri se vor regăsi şi în noul guvern, evidenţiind activitatea miniştrilor Marcel Boloş şi Sorin Grindeanu.

„Sunt doi miniştri care s-au remarcat: ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, care a făcut într-o perioadă scurtă minuni confruntându-se cu exerciţiul financiar anterior şi cel viitor, şi ministrul Transporturilor, Grindeanu, care a semnat contracte cât nu s-au semnat în ultimii 10 ani şi va avea o execuţie foarte bună. Amândoi sunt lăudaţi şi de organismele internaţionale şi europene", a adăugat Ciolacu.

Preşedintele PSD i-a recomandat ministrului Energiei, Virgil Popescu, „să închidă” anumite lucruri în spaţiul public. „Ministerul Energiei nu este trecut în acest moment în protocol. Dacă se va conveni în Coaliţie să extindem discuţia de la cele patru ministere, este altă discuţie. (...) Va fi o decizie în PNL şi apoi în coaliţie, la fel ca şi pentru programul de guvernare”, a spus Marcel Ciolacu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22