Ciolacu: Este exclus ca domnul Ciucă să fie premier pentru următorii trei ani

Laurentiu Gheorghe | 16.11.2021

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că liberalii trebuie să decidă dacă acceptă numirea premierilor prin rotație, variantă agreată de către PSD.

Pe aceeași temă

„În interiorul PSD există această decizie, că se poate merge prin rotație. Așteptăm și de la PNL o decizie în acest sens. Dacă există o decizie a PNL că acceptă prin rotație, vom intra la negocieri și vom hotărî” a declarat Ciolacu, întrebat dacă el va fi desemnat premier sau cineva de la liberali.

Întrebat dacă au agreat cu liberalii să se prezinte cu o singură propunere de premier la consultările de la Cotroceni, Ciolacu a precizat: ”Eu cred că deja suntem foarte întârziați și ar trebui să facem cât mai curând acest lucru.”

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD este pregătit să ducă ”toate negocierile posibile ca să deblocăm această criză”.

Întrebat dacă a discutat cu președintele Iohannis în privința viitorului premier, liderul PSD a precizat că nu este ”într-o colaborare cu președintele României”, dar că vrea să fie respectate atribuțiile fiecărei instituții.

”Eu o să agreez acest nume cu colegii din PSD. Acest lucru îl decid cu colegii mei. PSD a luat o decizie că este de acord cu acest sistem rotativ. Să vină domnul Ciucă prim ministru pentru următorii trei ani este exclus”, a mai declarat Ciolacu. El a mai spus că în continuare crede că este posibil ca România să aibă un guvern până la sfârșitul acestei săptămâni.

„Am finalizat zona de IMM-uri cu granturi și cu start-up cu componentă digitală iar producătorii care vor investi în zona de producție și procesare vor avea garanții de la stat 100%. Capitolul Social va fi închis mâine după ce ni s-aduc toate impacturile.

S-au căutat zonele unde statul nu are suficiente venituri, de exemplu cum sunt redevențele, și s-a scos de la Ministerul Finanțelor impactul și vedem printr-o lege cum putem regla lucrurile în comparație cu celelalte state din Europa.

La momentul acesta au un impact foarte mic la bugetul de stat ca și venit. Impactul e 1,6 miliarde de lei. Vrem să vedem ce redevențe și care sunt legile în toată Europa și să le adaptăm și în România”, a declarat Marcel Ciolacu la Parlament.

Acesta a spus că PSD nu a renunțat la suprataxarea persoanelor cu averi mari. „Așteptăm toate impacturile și după aia luăm deciziile finale”.

Președintele Klaus Iohannis nu îi va chema la consultări pe liderii partidelor până când cele trei formațiuni care negociază viitoarea guvernare nu vor agrea o singură propunere de prim-ministru, au declarat, pentru Digi24.ro, surse oficiale.

Acest lucru îi îngreunează lui Florin Cîțu strategia sa personală de a obține nominalizarea ca premier, având în vedere că PSD nu acceptă ca el să conducă din nou guvernul, mai ales unul din care să facă parte liderii social-democrați, după ce tot aceștia au votat moțiunea de cenzură care a dus la demiterea fostului Guvern Cîțu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22