Ciolacu, evaziv cu privire la numirea unui nou ministru al Apărării: Are loc o discuție în coaliție

L. G. | 26.10.2022

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 26 octombrie, la INDAGRA, despre când va veni cu propunerea pentru ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu.

Pe aceeași temă

El a menţionat că în momentul acesta, ministerul Apărării are la conducere omul care a condus acel minister şi a fost Şeful de Stat major, astfel că nu este o problemă la minister. Întrebat dacă va exista o negoiciere în coaliţie pentru un schimb de ministere între PNL şi PSD, Ciolacu a răspuns că nu consideră că este o abordare serioasă un eventual troc, dar are loc o discuţie în coaliţie”.

Întrebat când va veni PSD cu o propunere de ministru al Apărării, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Cât de curând. În momentul acesta, ministerul Apărării are la conducere omul care a condus acel minister şi a fost Şeful de Stat major. Nu este o problemă în acest moment, la Ministerul Apărării”.

Despre afirmaţiile europarlamentarului PNL, Rareş Bogdan, care preciza că PNL nu va renunţa la niciun minister liberal, Ciolacu a răspuns: ”Dintotdeauna trebuie să existe şi Nea Ion de la raion, nu înseamnă că eu trebuie să îi răspund”.

„O să venim cu o decizie împreună, cât de curând”, a mai spus el. Întrebat dacă va exista o negoiciere în coaliţie pentru un schimb de ministere între PNL şi PSD, Ciolacu a răspuns: ”Nu, nu consider că este o abordare serioasă un eventual troc, dar are loc o discuţie în coaliţie”.

Liderul PSD a precizat că nu comentează nici declaraţiile liderululi UDMR Kelemen Hunor pe acest subiect.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, că discuţia dintre conducerile PNL şi PSD de la Vila Lac a avut ca subiect Ministerul Apărării şi găsirea unui succesor demisionarului Vasile Dîncu. Kelemen susţine că nu are cunoştinţă despre o propunere a PSD prin care partidul să renunţe la Ministerul Apărării şi să primească în schimb un alt portofoliu, dar arată că acest lucru este posibil, nefiind interzis de protocolul coaliţiei şi că UDMR nu are ”nimic de comentat” pe acest subiect.

”M-au informat cei doi preşedinţi că au discutat despre situaţia de la Armată, de la Ministerul Apărării, ei trebuie să ştie ce au decis, alte amănunte nu le cunosc, nu ştiu, dar sunt convins că foarte repede ar trebui să se ajungă la o soluţie pentru că nu poţi să laşi Ministerul Apărării fără un titular la acest portofoliu. Asta a fost discuţia lor, aşa m-au informat astăzi după-masă şi aştept şi eu nominalizarea ministrului Apărării în curând”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi seară, la TVR Info. 

În ceea ce priveşte posibilitatea unui schimb de ministere, liderul UDMR spune că protocolul coaliţiei de guvernare nu interzice aşa ceva.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22