Ciolacu îi elimină pe oamenii Gabrielei Firea din Consiliul General: Roman, Dragomir și Iordănescu

Laurentiu Gheorghe | 08.10.2020

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, o forțează pe Gabriela Firea să-i dea afară din Consiliul General al Capitalei pe Roman, Dragomir și Iordănescu, persoane compromise, cu care PSD nu mai vrea să se asocieze.

Pe aceeași temă

Înainte de alegerile locale din 27 septembrie Gabriela Firea a șocat când a anunțat că pe listele pentru Consiliul General al municipiului București figurează Petre Roman, Dumitru Dragomir-Corleone, Anghel Iordănescu sau Cornel Dinu. Atunci, Marcel Ciolacu a declarat că Firea a făcut listele de una singură fără a se consulta cu conducerea partidului.

În conferința de presă care a urmat prezentării candidaților pentru Consiliul General, Gabriela Firea întrebată dacă faptul că Petre Roman este acuzat de crime împotriva umanității, în dosarul Mineriadei, nu este o problemă, ea a răspuns că nu este o hotărâre definitivă a instanței., așa că rămâne om de bază în echipa PSD:

„Este condamnat, este în pușcărie? La celelalte partide câte persoane sunt? Deocamdată Justiția își face datoria și este bine să se întâmple așa. Nu avem în niciun caz o hotărâre definitivă și irevocabilă. Sunt persoane cărora nu li s-a îngrădit dreptul de a alege și de a fi ales”, spunea fostul primar general.

Însă, după cum scrie HotNews.ro, Petre Roman a confirmat deja că s-a retras și nu va mai fi consiler:

„M-am retras de pe lista de consilieri în urma unei discuții cu doamna Firea și conducerea PSD. Motivul pentru care am luat această decizie ține de faptul că doamna Firea a pierdut primăria Capitalei. Eu am acceptat să fiu pe lista la CG pentru cele 2 proiecte de suflet pe care le aveam cu doamna Firea. Acum acestea nu mai pot fi realizabile prin urmare am ales să mă retrag", a declarat Petre Roman citat de HotNews.ro.

„Dragomir și Iordănescu nu doresc să renunțe, dar este problema doamnei Firea. Ea i-a propus, ea să rezolve. PSD nu-i poate susține. Conducerea vrea alte nume pentru Consiliul General”, mai scrie HotNews, citând surse social-democrate.

În urmă cu câteva zile și Daniel Pancu și Cornel Dinu, propuși de Firea pe lista PSD la Consiliul General au anunțat public că se retrag.

În Consiliul General al Municipiului București, PSD a obținut 21 de mandate, USR-Plus - 17, PNL - 12, PMP - 5.

În CGMB PNL și USR-Plus au împreună 29 de mandate din 55, adică o majoritate simplă. Chiar și dacă ar intra în alianță locală cu PMP (5 mandate), tot nu se poate obține majoritatea calificată (2/3 = 37 voturi) întrucât ar avea în total doar 34 de voturi.

Listă consilieri PSD aleși în CGMB:

 1. Gabriela Firea

 2. Petre Roman

 3. Elisabeta Lipă

 4. Corneliu Constantin Dinu

 5. Dumitru Dragomir

 6. Anghel Iordănescu

 7. Mariana Monica Davidescu

 8. Daniel Gabriel Pancu

 9. Sorin Ilieșiu

 10. Ioana Stoica

 11. Vasile Luliu Petrariu

 12. Aurelian Bădulescu

 13. Marius Adrian Pavel

 14. Valeriu Nicolae Luhan

 15. Honorius Circa

 16. Marius Cătălin Maxim

 17. Cristian Marian Olteanu

 18. Mihaela Enciu

 19. Anca Daniela Raiciu

 20. Ancuța Sorina Comănici

 21. Lazăr Neacșu

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22