Cioloș ar putea fi propus premier de către liberali, chiar dacă nu se înscrie în partid

E.b. | 02.10.2016

Alina Gorghiu, liderul PNL, a lăsat să se înțeleagă, sâmbătă, că nu este exclus ca Dacian Cioloș să fie susținut de liberali pentru a conduce guvernul și după alegeri, chiar dacă acesta nu se înscrie în partid.

Pe aceeași temă

 

Gorghiu a spus că nu este obligatoriu ca persoana desemnată pentru funcţia de premier să aibă carnet de partid în buzunar.

 

Ea afirma, sâmbătă, că speră că sfârşitul lunii octombrie va găsi partidul pregătit inclusiv cu o propunere de premier pentru alegerile parlamentare, fără ca acesta să fie neapărat membru de partid, menţionând totodată că prim-ministrul Dacian Cioloş nu se va înscrie în partid înainte de alegeri.

 

”Sperăm să avem o formulă de guvernare care să însemne şi un premier, însă toate lucrurile la vremea lor. Sfârşitul lunii octombrie ne va găşi pregătiţi cu toate, program, liste, eventual cu o propunere de premier”, a spus Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Vasile Blaga.


Ea a precizat că a avut discuţii cu Dacian Cioloş despre programul de guvernare şi că au transmis ce idei au şi ce doresc să preia de la acesta, cum ar fi pachetul anti-sărăcie, mobilitatea celor care îşi doresc locuri de muncă sau startup-uri pentru diaspora, proiecte pe care PNL le doreşte continuate, conform News.ro.

 

Gorghiu a menţionat că discuţiile cu premierul Cioloş vor continua, adăugând că speră ca acestuia să îi placă programul de guvernare al PNL, la final.

 

Întrebată dacă este benefic ca Dacian Cioloş să susţină PNL, din interiorul partidului, Alina Gorghiu a precizat că, din moment ce acesta a spus că nu doreşte să facă acest pas, nu a insistat nimeni să facă asta.


”Nu se aşteaptă nimeni, în afară de presă care speculează că va veni în partid, să facă acest lucru. Nu va face acest pas, pentru că este un om care îşi respectă angajamentele şi eu nu aş mai avea respect pentru domnia sa dacă ar face acest pas înainte de decembrie”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

 

Ea a mai menţionat că varianta ca PNL să vină cu o propunere de premier la alegerile parlamentare ar fi varianta ideală, şi anume să vină ”cu un candidat de premier, cu nume, prenume, măsura la pantof”.

 

Candidatul de premier nu obligatoriu trebuie să aibă carnet de partid, guvernul însă trebuie să fie politic, din partidele care vor face majoritatea, după alegeri”, a explicat Alina Gorghiu.


Ea a mai spus că vede independenţa premierului altfel decât alţii.

 

”Afilierea la un partid politic, simpatia pentru un partid nu înseamnă un carnet de partid. Un premier care ar declara că se consideră compatibil cu PNL, mi se pare o variantă de luat în calcul”, a adăugat Gorghiu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22