Cioloș, despre coloanele oficiale: “Mă trezesc mai devreme, să nu zăpăcesc lumea”

Tudor Despina | 29.01.2016

Premierul României spune că nu se deplasează cu esorta poliției, fiind vorba despre o chestiune de bun simț.

Pe aceeași temă

 

Dacian Ciolos a spus vineri că preferă să se trezească cu un sfert de oră mai devreme pentru a fi punctual la birou decât să îngreuneze traficul.

 

Sunt niște reguli minime pe care SPP, conform legii, trebuie să le asigure, dar nu am folosit poliție și n-o să folosesc niciodată. Prefer să mă trezesc cu 10-15 minute mai devreme ca să ajung la birou la timp decât să zăpăcesc lumea de cap în București sau în altă parte”, a spus premierul.

 

E o chestie de bun simț, dincolo de reguli de protecție. Trebuie, într-o societate modernă, unde, indiferent că unu-i prim-ministru și altul e muncitor, trebuie să ne simțim la fel, cetățeni, și să ne asumăm mai întâi rolul de cetățean, înainte de a pune în față funcția pe care o avem, care e vremelnică și e trecătoare”, a adăugat el, potrivit Digi 24.

 

Declarația vine în contextul scandalului în care e implicat fostul vicepremier Gabriel Oprea și procurorul general Tiberiu Nițu.

 

Procurorii anticorupție în acuză pe Oprea de două presupuse fapte de abuz în serviciu. În primul caz, DNA susține că, din funcția de ministru de Interne, Gabriel Oprea s-a folosit ilegal de echipaje ale poliției rutiere în deplasările făcute. Cea de-a doua acuzație îl aduce în prim plan pe procurorul general. DNA spune că Tiberiu Nițu, cu ajutorul lui Oprea, a beneficiat abuziv de un protocol pentru escorte ale poliției rutiere la deplasările făcute.

 

Gabriel Oprea a acuzat în acest sens jocuri politice împotriva sa. Fostul vicepremier a cerut Senatului să voteze pentru ridicarea imunității. Într-o scrisoare transmisă senatorilor, Oprea spune că nu dorește să beneficieze de imunitatea de procedură a fostilor miniștri și membri ai Parlamentului. El spune însă că e nevinovat și că nu a cerut nimic în plus față de colegii săi.

 

La rândul său, Tiberiu Nițu a reacționat la ancheta DNA. La patri zile de la comunicatul Direcției, procurorul general a transmis că își face treaba în mod responsabil și legal. El a dat de înțeles că nu intenționează să demisioneze.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22