Cioloș îi răspunde lui Ponta şi lui Dragnea şi respinge acuzaţiile de plagiat

E.b. | 01.11.2016

Pe aceeași temă


 
Premierul Dacian Cioloș a afirmat marți că cele 10 principii ale "Platformei România 100nu sunt proprietatea intelectuală a cuiva, respingând astfel acuzațiile de plagiat cu privire la această platformă pe care a lansat-o în luna octombrie.

 

Victor Ponta a scris de curand, pe pagina de Facebook, că Dacian Cioloş l-a „plagiat” la titlul platformei lansate luni, dar nu şi la conţinut, pentru că programul #România 100 lansat în 2014 era un proiect naţional pentru toţi românii, în timp ce platforma actualului prim-ministru „este doar o lozincă politică pentru PNL şi USR”.


Şi Liviu Dragnea, președintele PSD, a susținut că platforma lansată de premierul Dacian Cioloș este "o listă de iluzii", despre care ar fi crezut mai degrabă că poate fi lansat de "un ONG respectabil" și care, mai mult, "este un plagiat". 

 

"Mulți au spus: 'Păi, acele 10 principii nu le-a inventat Cioloș, ba chiar Cioloș a plagiat', ca și cum acele principii ar fi proprietatea intelectuală a cuiva", a declarat Dacian Cioloș la Adevărul Live, conform Agerpres.

 

Premierul Cioloș a precizat că vrea ca principiile platformei sale "să fie traduse în decizii, inclusiv în programe de guvernare".

 

"Eu nu vreau să mă limitez la a afirma sau a enunța aceste principii, ci vreau chiar ca acele principii să fie traduse în decizii, inclusiv în programe de guvernare. Și eu asta am spus partidelor care susțin această platformă, că e important să dovedească nu doar că susțin public acea platformă, ci că o traduc în programele de guvernare pe care le propun și o traduc și în modul în care își selectează oamenii cu care își propun să (...) pună în aplicare acele programe de guvernare", a mai afirmat Cioloș.

 

Dacian Cioloș a lansat pe 17 octombrie 'Platforma România 100", care trece în revistă 10 principii "ale unei guvernări pentru cetățeni", însoțite de mai multe proiecte naționale despre care prim-ministrul în funcție crede că "ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22