Ciolos, despre suspiciunile de plagiat in cazul ministrului Toba: Nu ma simt confortabil

Vlad Toma | 28.03.2016

Dacian Cioloş, premierul Romaniei, a declarat ieri, in cadrul unei emisiuni difuzate de Pro Tv, ca nu poate lua nicio decizie in privinta acuzatiilor de plagiat care ii sunt aduse ministrului de Interne, Petre Toba, atat timp cat acestea nu sunt dovedite.

Pe aceeași temă

 

''Nu pot să spun că mă simt confortabil. Am vorbit şi cu dl. ministru Tobă... nu cred că e cazul să iau decizii unilaterale, eu, atât timp cât nişte acuzaţii nu sunt dovedite'', a spus Cioloş într-o emisiune la ProTv.

 

Ciolos a mai declarat ca nu i se pare normală existenţa unui dispozitiv special de verificare a demnitarilor in cazurile de plagiat: ''Nu mi se pare normal şi nici dlui ministru Curaj nu i s-a părut normal să avem două dispozitive separate. Existau neclarităţi vis-a-vis de rolul CNATDCU, de Consiliului de etică, rolul ministrului, rolul universităţilor. Dl. ministru a vrut să vină cu un dispozitiv mai aprofundat prin care să deplasăm responsabilitatea spre universităţi. I-am cerut să avem un dispozitiv intermediar, pentru că nu toate universităţile dovedesc suficientă credibilitate în momentul de faţă pentru a-şi face propria analiză'', a mai spus premierul, citat de Gandul.

 

***

 

Conform unor informatii aparute in presa, ar exista suspiciuni de plagiat în cazul lucrării de doctorat a noului ministru de Interne, chestorul principal Petre Tobă, care a condus Poliția Română în ultimii 3 ani.

 

Jurnalista Emilia Şercan arata, intr-o analiza publicată pe PressOne, ca peste 250 de pagini din cele 390 ale tezei de doctorat a ministrului de Interne Petre Tobă ar fi copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22