Ciprian Ciucu este noul șef al organizației PNL București. Ce mesaj transmite Violeta Alexandru

Laurentiu Gheorghe | 25.07.2021

Ciprian Ciucu a fost ales sâmbătă noul președinte al organizației PNL București. El a învins-o pe Violeta Alexandru cu 498 de voturi la 405, potrivit numărării voturilor.

Pe aceeași temă

Ciprian Ciucu a câștigat sâmbătă șefia organizației PNL București în fața Violetei Alexandru. Au fost 922 de voturi exprimate, dintre care Ciucu a obținut 498, Violeta Alexandru - 405, iar 19 au fost anulate.

Ciprian Ciucu și-a anunțat victoria pe într-un mesaj pe Facebook, în care mulțumește pentru încrederea acordată și anunță echipa cu care vrea să meargă mai departe.

„Mulțumesc din suflet PNL București, va mulțumesc dragi colegi, pentru încrederea pe care mi-ati acordat-o astăzi!

Echipa pe care trebuie sa o susținem mai departe este formată din:

 • Catalin Deaconescu - prim vicepresedinte

 • Diana Baciuna - prim vicepreședinte

 • Octavian Oprea - vicepresedinte

 • Tudorel Prună - vicepreședinte

 • Stelian Bujduveanu - secretar general

 • Bogdan Ciocarlan - Trezorier

 • Daniela Pasareanu - Cenzor

 • Florin Berbecaru - COAMB

Încrederea dumneavoastră mă responsabilizează și mai mult", a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

După ce a fost comunicat rezultatul alegerilor pentru organizația PNL Bucuresti, Violeta Alexandru a postat pe Facebook un mesaj în care înțeapă gruparea din jurul premierului Cîțu, care a reușit s-o înlăture de la conducerea organizației.

"Mulțumesc fiecărui coleg din PNL București pentru fiecare zi petrecută împreună în campanii și între campanii. Trimit acest mesaj către colegii mei ca să știe că le sunt recunoscătoare pentru tot efortul lor. Eram și înainte dar m-au făcut să fiu, și mai mult, om de echipă. Recunosc că m-am apropiat mai mult de liberalii care nu făceau campanii din vreun interes ci pentru binele PNL și al Bucureștiului", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

„La un an de la fostele alegeri interne pentru Președintele PNL București, nu îmi pare rău deloc pentru că:

 • • Am fost exigentă și am cerut rezultate și în campanii dar și după campanii. Pentru mine, funcțiile publice nu sunt un scop în sine, sunt calea prin care poți să faci treabă pentru oameni. Nu faci treabă, nu se văd rezultate, îți spun în față acest lucru și mă poziționez ca atare. Nu știu să mă prefac.

 • • Astăzi nu ar mai trebui să existe urmă de USLism în PNL București. Poate nu am depistat totul dar știu sigur că am curățat mult. PNL București este o organizație frecventabilă. Dovadă deschiderea pe care am simțit-o, în ultimul an, din partea partenerilor din toate structurile societății civile în sens larg.

 • • Am descentralizat la nivelul Președinților de organizații de sector deciziile de promovare. Am intervenit doar acolo unde era inacceptabil, uitându-mă la pregătirea persoanei, la riscul unui conflict de interese sau chiar la (in)capacitatea de a face față poziției. Am încercat să stabilesc un standard pentru a ne îndrepta tot mai mult spre meritocrație.

 • • Am căutat lideri în toate cele 6 sectoare și am fost în spatele lor, încurajându-i să crească profesional și politic. M-a preocupat să fiu alături de colegii din toate sectoarele. Proiectul meu de Președinte al PNL București, în această etapă, a fost despre întărirea și profesionalizarea organizațiilor ca să avem forța cu care să câștigăm alegerile; nu a fost un proiect despre popularitatea mea. Nici nu cred în proiectele în care totul este despre o singură persoană.

 • • Am ținut cu încăpățânare de angajamentul luat în campanie pentru desființarea companiilor ilegale ale Primăriei Municipiului București. Acolo unde sunt funcții. Despre primele companii cu privire la care s-au luat hotărâri de Consiliu General de închidere am mai vorbit. Cred cu tărie că dacă primăriile au nevoie de servicii prestate astăzi de aceste companii, trebuie să le achiziționeze de pe piața liberă. Companiile au ajuns locul de pus pe funcții oameni cu salarii (mai)mari pentru că au o altă grilă de salarizare decât cea din sistemul public.

 • • L-am susținut pe Nicușor Dan pentru a o scoate pe Gabriela Firea/PSD din Primăria Capitalei. Îl susțin pe Nicușor Dan în toată această perioadă în care caută soluții pentru a scoate Primăria din datorii acumulate în ultimii ani dintr-o inconștiență a PSD vecină cu cinismul. Nu plec niciodată de lângă un om atunci când îi este greu. Când asum o decizie, așa cum a fost cea pentru susținerea lui Nicușor, nu mimez sprijinul și nici nu mă ascund dacă apar critici doar ca să nu mă afecteze pe mine politic.

 • • Nu mi-am abandonat niciun coleg în decizia luată, nici măcar atunci când am avut ușor o altă opinie față de cea a unui Președinte de sector în pozițiile publice exprimate în numele organizației pe care o conducea. Îmi asum eu, “încasez (și)eu”, indiferent de cine a luat, de fapt, decizia. Pentru că am avut încredere în președinții organizațiilor de sector așa cum am, în general, în colaboratorii cu care lucrez. Îi încurajez să ia decizii", a mai scris aceasta.

Mesaj direct pentru Ciprian Ciucu, noul preşedinte PNL Bucureşti

"Mai departe, pentru că viața PNL București merge mai departe - mult, mult succes, Ciprian Ciucu. Mult succes tuturor președinților organizațiilor liberale de la sectoare. Funcție de deciziile pe care le luați, voi fi între voluntarii cu care mi-a plăcut întotdeauna să fiu cât mai mult. Eu niciodată nu voi acuza public vreun coleg, mai ales, când nu am, de fapt, argumente; vreau binele PNL București și al PNL, în general. În felul meu - exigent", a continuat fostul ministru al Muncii.

"Scorul la PNL Bucureşti, influenţat de competiţia internă din partid"

"Președintele Partidului Național Liberal, cunoscând ceea ce am preluat, mi-a dat niște obiective la preluarea mandatului pe care consider că le-am îndeplinit în mare măsură. Inclusiv din perspectiva creșterii rezultatelor la cele două runde de alegeri de anul trecut prin comparație cu 2016. Mă tratează cu respect și cu încredere, este realist în obiectivele asumate și chiar pune binele României/Bucureștiului mai presus de orice calcul politic. De aceea, îi voi fi în continuare alături pentru că aceste lucruri contează pentru mine. Va fi președintele PNL și după luna septembrie.

Scorul de la alegerile din București a fost puternic influențat de campania internă pentru conducerea Partidului Național Liberal. Influențat este modul meu elegant de exprimare. S-au întâmplat multe. Pentru informarea celor interesați, doar organizațiile de sector au membri, nu și PNL București. Aici este Președintele PNL București și un birou politic.

Vreau să le mulțumesc celor care mi-au acordat votul și încrederea lor, unii asumându-și chiar anumite riscuri în contextul a tot ceea ce se întâmplă în ultima perioadă. Aveți tot respectul și prețuirea mea, rămân alături de voi și voi fi în continuare la fel de implicată pentru că îmi place să fac treabă și pentru că respect mult PNL. În mod evident, alături de toți colegii, indiferent de opțiunile lor la vot, atâta vreme cât ceea ce gândesc și fac este spre binele PNL", a concluzionat Violeta Alexandru.

Context:

PNL Bucureşti a organizat sâmbătă, la Sala Polivalentă, reuniunea Comitetului de coordonare în cadrul căruia va fi aleasă conducerea filialei. Pentru şefia PNL Bucureşti şi-au depus candidaturile Violeta Alexandru, actualul preşedinte al filialei, şi Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Sector 6 şi primar al acestui sector.

Pe 15 iulie, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PNL Bucureşti, publicând pe Facebook fotografii alături de mai mulţi liberali şi premierul Florin Cîţu, candidat la şefia partidului.

Două zile mai târziu, şi fostul ministru liberal al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la şefia PNL Bucureşti.

Săptămâna aceasta, echipele candidaţilor s-au reunit pentru a stabili detaliile alegerilor. Ciprian Ciucu a precizat într-o postare pe Facebook că echipa sa s-a retras de la discuţii și a acuzat-o pe Violeta Alexandru de minciună.

"Am fost efectiv urât surprins ca în timp ce discutam, înainte să fi convenit toate detaliile, deşi discuţia nu se finalizase, să primesc telefoane de la presă pentru a răspunde la acuzaţiile cum că eu aş vrea să 'controlez' voturile, deşi ni se făcuseră fel şi fel de propuneri aberante cum ar fi să se voteze în cabine de vot deschise fără să se respecte confidenţialitatea votului şi altele", a arătat, joi, Ciucu.

La rândul său, Violeta Alexandru a precizat, tot pe Facebook, că a propus vot în ordine alfabetică, buletinele de vot să fie introduse în plicuri la părăsirea cabinei de vot, măsuri stricte de protecţie în condiţii de pandemie şi reprezentanţi din partea fiecărui candidat în secretariatul tehnic şi comisia de numărare a voturilor. "Sunt deschisă discuţiilor în continuare. Soluţia plecării de la discuţii nu este o opţiune", a adăugat ea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22